Računalništvo, telefonija
27.04.2014 18:02
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nike + Apple = iWatch?

Nike + Apple = iWatch?
Nike + Apple = iWatch?

Mike Parker, CEO podjetja Nike, se je po odkritju zgodbe o odpuščanju celotnega oddelka, ki se je ukvarjal z razvojem pametnih zapestnic, pojavil v medijih in pojasnil svojo plat zgodbe. Glavni poudarek je želja podjetja Nike, da se osredotoči na razvoj mobilnih aplikacij, ki jih že danes uporablja preko 30 milijonov ljudi in jih še hitreje izpopolnjuje.

Pri celotni zgodbi pa so zanimive neuradne informacije o sodelovanju podjetij Apple in Nike. Najverjetnejši nov produkt Appla, pametna ura iWatch, bi naj nastajala v tesnem sodelovanju z vodilnim podjetjem obutve in ostale opreme, namenjene športnikom. Slednje je posredno potrdil tudi Mike Parker, ki je v intervjuju poudaril pomembnost sodelovanja s podjetjem Apple v prihodnosti in hkrati novo strateško usmeritev, ki bo mobilne aplikacije Nike ponudila še večjemu številu uporabnikov. K temu je treba dodati še, da je Tim Cook, CEO podjetja Apple, član nadzornega odbora podjetja Nike.

S tem se ponavlja zgodba iz preteklosti, natančneje 8 let nazaj. Takrat sta podjetji sodelovali v okviru izdelka Nike+iPod, ki je povezal športno izkušnjo Nike z najbolj priljubljenim predvajalnikom glasbe. Uporabniki so imeli prvič na razpolago obutev, ki je neposredno komunicirala z napravo in ji posredovala informacije o pretečeni razdalji, kalorijah in podobno.

Prvi vpogled v sodelovanje in morebitne skupne izdelke bomo dobili že čez nekaj mesecev na svetovni konferenci razvijalcev, ki jo letno organizira Apple. Tam se bodo tudi predstavile novosti v povezavi s sistemom iOS 8.


Prijavi napako v članku