Operacijski sistemi
03.03.2015 21:48
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ni predaje za BlackBerry

Ni predaje za BlackBerry
Ni predaje za BlackBerry

V senci dogajanja na največjem mobilnem dogodku, Mobile World Congress 2015, je svoje novosti predstavil tudi kanadski BlackBerry. Nekdaj vodilno podjetje na trgu pametnih telefonov je v rekordnem času postalo zgolj nišni igralec. Slednje je dobra priložnost za tehten premislek o prihodnji strategiji na trgu pametnih telefonov saj so bila pretekla leta zaradi številnih negativnih prispevkov s strani medijev, za BlackBerry težka.

Na svetovnem mobilnem kongresu so predstavili pametni telefon BlackBerry Leap. Namenjen srednjemu cenovnemu razredu bo uporabnikom na voljo že za 250 EUR brez vezave z mobilnim operaterjem. Leap vam ponuja 5 palčni zaslon z resolucijo 720X1280 ter 16GB spomina z možnostjo uporabe SD kartice. Ob predstavitvi je vodja razvoja pametntnih telefonov pri podjetju BlackBerry, Ron Louks, poudaril pomembnost pametnega telefona za mlajše uporabnike, ki se nahajajo na začetku svoje poklicne poti. Z BlackBerry Leap imajo na voljo dostopno napravo s solidnimi specifikacijami in vsemi varnostnimi funkcionalnostmi, ki so namenjene preprečevanju vdoru s strani hekerjev.


Najpomembnejša karakteristika je velika baterija zaradi katere naprava v debelino meri kar 9.5 milimetra. S tem je uporabnikom na voljo naprava, ki ne bo zahtevala toliko pozornosti s strani polnilca kot je to običajno pri pametnih telefonih.


Poleg modela Leap so pri BlackBerry-ju predstavili nekaj načrtovanih pametnih telefonov, ki bodo uporabnikom na voljo tekom leta 2015. Med njimi je ponovno model, ki združuje zaslon na dotik in hkrati ponuja fizično tipkovnico, ki se skriva za zaslonom in jo uporabniki lahko s pomočjo drsnika izvlečejo iz ohišja. V tem trenutku ime še ni razkrito vendar pa pametni telefon predstavlja naslednika BlackBerry Torch, ki je v preteklosti prav tako ponujal kombinacijo zložljive tipkovnice in zaslona na dotik.Prijavi napako v članku