Telefoni
05.05.2014 15:00
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nexus se najverjetneje poslavlja

Prihajata Android Silver in Google Play.
Nexus se najverjetneje poslavlja
Nexus se najverjetneje poslavlja

Uporabniki pametnih telefonov in tablic znamke Nexus bodo naslednje leto z veliko verjetnostjo imeli naprave blagovne znamke, ki več ne bo obstajala. Pri Googlu namreč oblikujejo novo blagovno znamko, ki bo nadomestila produktno linijo Nexus.

Android Silver je znamka, ki naj bi se pripravljala kot nadomestilo. Izvaja se velik napor, da bi k sodelovanju privabili proizvajalce pametnih telefonov. Do sedaj naj bi bila sodelovanju naklonjena LG in Motorola, medtem ko HTC in Samsung nista navdušena. Prvi pametni telefoni z blagovno znamko Android Silver naj bi se na trgu pojavili leta 2015.

Sprememba v strategiji se zdi pričakovana. Cilji Googla z Nexusom so bili trije. Prvič, hoteli so ponuditi cenovno ugodnejše naprave, ki bi bile dostopne širšim množicam. Drugič, pri Googlu so želeli svojim privržencem ponuditi naprave, ki bi ponujale najbolj pristno uporabniško izkušnjo brez modifikacij s strani ostalih proizvajalcev pametnih telefonov. Tretji cilj podjetja pa je bila želja po spremembi ustaljenega načina subvencioniranih nakupov pametnih telefonov na podlagi naročniških razmerij. Pri tem niso uspeli, saj igrajo glavno vlogo operaterji in niti Google jim ne more do živega.

Govorice o koncu programa Nexus so se pojavile že na začetku leta, ko so pri Googlu predstavili sodelovanje s Samsungom in HTC-jem pri programski različici Google Play pametnih telefonov Galaxy S4 in HTC One. Pri tem gre z vidika strojne opreme za popolnoma enake naprave, z razliko, da je uporabniški vmesnik nedotaknjen oz. Googlov.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku