Telefoni
05.01.2021 09:50

Deli z drugimi:

Share

Neverjetne težave za uporabnike telefonov Xiaomi Mi A3!

Posodobitev telefona Xiaomi Mi A3 na novi Android 11 se ni izšla po načrtu!
Posodobitev telefona Xiaomi Mi A3 na novi Android 11 se ni izšla po načrtu!

Pri podjetju Xiaomi so se na sredini leta 2019 odločili, da ponudijo v prodajo poseben pametni mobilni telefon s prodajno oznako Mi A3, na katerem je nameščen mobilni operacijski sistem Android One. Ta platforma dejansko pod sabo združuje pametne telefone različnih proizvajalcev, ki so osnovani na čistem Android sistemu. Za programsko izkušnjo je tako zadolženo podjetje Google, ki bedi tako nad varnostjo kot posodobitvami sistema, zato ni nevarnosti, da bodo uporabniki ostali brez posodobitev.

Ker je pametni mobilni telefon Mi A3 opremljen s solidno strojno opremo (Qualcomm Snapdragon 665, štiri gigabajte sistemskega pomnilnika ter 64 gigabajtov oziroma 128 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov), so se pri podjetju Xiaomi odločili, da zanj pripravijo posodobitev na Android 11. Žal se pa to ni izšlo po njihovih načrtih, saj je številnim uporabnikom telefon Mi A3 po posodobitvi enostavno prenehal delovati. Številni so s tem dejansko ostali brez telefona, saj ponastavitev ni bila mogoča.

Pri podjetju Xiaomi so posodobitev za pametni mobilni telefon Mi A3 takoj po odkritju napake umaknili ter ga ponovno ponudili v prenos, ko so bile vse težave dokončno odpravljene. Poleg tega so se pri podjetju Xiaomi prizadetim uporabnikom javno opravičili. Za nameček so vsem, ki jim je posodobitev onesposobila mobilne naprave Mi A3, ponudili brezplačno popravilo, vključno s tistimi, katerih garancijski rok je že potekel.


Prijavi napako v članku