Računalništvo, telefonija
25.07.2011 06:27
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Neustavljivi Google+ beleži rekord za rekordom

Kolikšno je dejansko število uporabnikov Google+, za enkrat ne ve nihče.
Kolikšno je dejansko število uporabnikov Google+, za enkrat ne ve nihče.

Googlovo socialno omrežje Google+ bi lahko v bližnji prihodnosti resno ogrozilo vse manj priljubljen Facebook. Pri storitvi Google+ gre namreč za tako imenovani projekt socialnega deljenja, ki združuje vse storitve in platforme, ki jih spletni deskarji najbolj obožujejo. Poleg tega socialno omrežje Google+ nudi ravno pravo kombinacijo družabnosti in zasebnosti, kar se neposredno kaže v številu uporabnikov.

Če gre verjeti podatkom raziskovalne hiše ComScore, danes Googlovo socialno omrežje Google+ uporablja že 20 milijonov spletnih deskarjev. Tu je zanimivo predvsem to, da je računalniškemu gigantu le preko zasebnih povabil (socialno omrežje namreč še ni prosto dostopno) uspelo pridobiti dobrih 20 milijonov uporabnikov v pičlih treh tednih. Googlovo socialno omrežje Google+ pričakovano uporablja največ Američanov, in sicer pet milijonov. S poltretjim milijonom uporabnikov jim sledijo Indijci.

Ker je podjetju Google v samo treh tednih uspelo na svojo stran pridobiti 20 milijonov spletnih deskarjev, se poraja vprašanje, ali bo čez dobro leto dni Google+ že lahko prehitel vodilni Facebook s 750 milijoni uporabnikov. Čeprav se to morda sliši nemogoče, mnogi analitiki verjamejo, da mu bo uspelo. Še več. Mnogi vidijo v socialnem omrežju Google+ celo naslednika za vsa socialna omrežja, ki z zasebnimi podatki svojihuporabnikov ravnajo kot svinja z mehom. Kaj pa menite vi? Mu bo uspelo prehiteti vodilni Facebook?


Prijavi napako v članku