Digitalizacija
Tiskalniki in skenerji
Poslovne rešitve
01.08.2022 13:41
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Neustavljiv vzpon inkjet sistemov

Konica Minolta je pomemben del neustavljive rasti na trgu inkjet (brizgalnih) sistemov za tisk in še naprej pomaga strankam pri njihovi digitalni preobrazbi na trgih komercialnega in industrijskega tiska. Digitalna tehnologija omogoča dostop do številnih funkcij, ki jih stranke v sektorjih komercialnega tiska, embalaže in industrije iščejo za dobičkonosne aplikacije.
Foto: Konica Minolta
Foto: Konica Minolta

V treh letih se je globalni tržni delež podjetja Konica Minolta na področju inkjet B2 sistemov potrojil in zdaj znaša 10 %. Pričakuje se, da se bodo številke še naprej povečevale, saj se inkjet tisk še kaže kot pravo gonilo rasti digitalnega tiska. Produkcijski inkjet tisk, ki je bil nekoč rezerviran predvsem za transakcijske aplikacije, je postal izvedljiva in ugodna rešitev za številne aplikacije visoke vrednosti.

Nagrajeni B2 tiskarski stroj Konice Minolte AccurioJET KM-1 serije z UV-črnilom, omogoča visoko produktivnost inkjet tiska za širši nabor potreb, zato ga zaradi številnih možnosti uporabe imenujejo ‘švicarski vojaški nož’ tiska, saj strankam pomaga pri iskanju novih možnosti tiska.

Konica Minolta s skoraj 30 namestitvami AccurioJET KM-1 serije samo v Evropi opaža, da njena baza strank vsako leto znatno poveča povprečno količino tiskanih strani. Ne glede na to ali gre za tisk knjig, spletno produkcijo, embalažo, neposredno trženje, komercialni tisk, ali pa se uporablja kot alternativa ofsetnemu tisku, serija AccurioJET KM-1 dokazuje svojo vsestranskost v več proizvodnih linijah. Tiskarski stroj je pridobil tudi akreditacijo INGEDE za ‘deinking’, tako za nepremazane kot premazane papirje, kar vključuje tudi reciklirane papirje.

Vse te pozitivne lastnosti so razlogi, zakaj stranke v vedno večji družini uporabnikov serije AccurioJET KM-1 podjetja Konica Minolta brez izjeme poročajo o znatnih skokih v povprečnem obsegu strani.   

V raziskavi družbe Keypoint Intelligence so tiskarje vprašali v katero vrsto opreme za barvni digitalni tisk bodo vlagali v prihodnosti. Inkjet tisk na splošno je bil izrazito najpogostejši odgovor, sistemi za inkjet tisk na rezan papir (A in/ali B formati) pa s 34 % druga najbolj priljubljena izbira.

Med megatrende, pri katerih se bo inkjet tisk razvijal in prispeval k še bolj trajnostnim rešitvam, spadajo pametna embalaža in možnost recikliranja na substratih, kot so kovina, steklo, fleksibilni materiali in trda plastika. To je eden od zaključkov Smithersovega poročila “Prihodnost digitalnega tiska za embalažo do leta 2026”.

Tudi stranke družbe Konica Minolta na novo razmišljajo o možnostih za prihodnost. “Priložnosti za AccurioJET KM-1e so v razširitvi asortimana embalaže, proizvodnji visokokakovostne embalaže, ter pridobivanju dodatnih asortimanov, kot so zložljive škatle za embalažni sektor,” je povedal Bojan Zupančič, vodja programa produkcijskega in industrijskega tiska v podjetju Konica Minolta. “Možnost tiskanja na različne materiale, na primer na kamniti papir in plastiko, ponuja tudi možnosti za rast v prihodnosti.”

Konica Minolta je kot vodilno tehnološko podjetje z globalno pokritostjo in ponudbo lokalnih storitev zavezana k sodelovanju s strankami, da jim pomaga premisliti o možnostih za spodbujanje digitalne preobrazbe in uresničitev več možnosti tiskanja. 

Za nas ni pomembna le prodaja strojev - svoje stranke spremljamo na njihovi poti digitalne preobrazbe in smo jim vedno na voljo. Kot primer vzemimo naše servisne inženirje. Ponosni smo, da imamo 45 specializiranih servisnih inženirjev za KM-1 in KM-1e v 17 državah v Evropi, ki zagotavljajo stalno podporo našim strankam, oziroma kot pravimo mi, našim partnerjem.

Bojan Zupančič, vodja programa produkcijskega in industrijskega tiska v podjetju Konica Minolta

“Priložnosti so povsod. S tesnim partnerskim sodelovanjem pomagamo strankam, da na trajnosten način razširijo možnosti tiska z uporabo novonastale ustvarjalnosti v njihovo nadaljnjo digitalno preobrazbo. Izkušnje naših strank kažejo, da je inkjet tisk v veliki meri trg rasti, v katerega želijo tiskarji vlagati,” nam je še povedal Bojan Zupančič.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Konica Minolta tiskalniki Konica Minolta

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Za več informacij so vam na voljo pri KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Konica Minolta Slovenija

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več
Zlati partner

VERACOMP d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 50
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več