Strojna oprema
04.01.2008 14:37

Deli z drugimi:

Share

Netgear umika XE103 Powerline Ethernet z evropskega tržišča


Neposrečeni vmesnik Netgear XE103.

Obveščamo vas, da je podjetje Netgear danes sporočilo, da umika s tržišča XE103 Powerline Ethernet, proizveden za Evropo in druge države, ki uporablja vire napajanja z napetostjo 220-240 voltov. Za izdelke, ki se uporabljajo v Severni Ameriki ali v drugih državah in uporabljajo vire napajanja z napetostjo 100 do 120 voltov, ta odločitev ne velja. Netgear stranke poziva, naj prenehajo uporabljati omenjene vmesnike, jih izključijo iz električne vtičnice in se pri Netgearju pozanimati, kako izdelek vrniti oziroma zamenjati.

Vmesnik XE103 Powerline Ethernet, ki so ga izdelovali za Evropo in druge države, uporablja vire napajanja z napetostjo 220-240 voltov in se je prodajal posamezno ali v kompletih. Do zdaj je bilo prodanih približno 82.000 enot. Na spletni strani podjetja NETGEAR so objavljene tudi fotografije omenjenih izdelkov.

Preskusi na vmesnikih Powerline Ethernet so pokazali, da obstaja možnost okvare integriranega vezja polprevodnika v izdelku, če ta deluje v okoljih z napetostjo 220-240 voltov. Vmesnik lahko preneha delovati ali pa se pregreje. Podjetje NETGEAR do zdaj ni prejelo nobenega obvestila, da bi zaradi morebitne okvare prišlo do poškodb ljudi ali škode na lastnini, vendar so se zaradi zagotavljanja celovitosti in kakovosti svojih izdelkov odločili, da te izdelke umaknejo s tržišča. Za vmesnike XE103 Powerline Ethernet, ki se prodajajo v Severni Ameriki ali drugih državah in uporabljajo vire napajanja z napetostjo 100-120 voltov, ta odločitev ne velja. Kot dodaten previdnostni ukrep NETGEAR samo odsvetuje uporabo teh vmesnikov v okoljih z napetostjo 220-240 voltov ter v ta namen daje sedanjim uporabnikom na voljo nov izdelek.

“NETGEAR je kot podjetje trdno zavezano, da strankam zagotovi varne in najbolj zanesljive omrežne rešitve za dom in mala podjetja,” je izjavil Patrick Lo, predsednik in glavni izvršni direktor podjetja NETGEAR. “Čeprav zaradi vmesnka Powerline Ethernet ni prišlo do nobene poškodbe ali škode, ostajata varnost in zadovoljstvo naših strank kot vedno naši glavni prednostni nalogi. Umik izdelka je samo dokaz, da želimo ohraniti svetovni ugled vrhunske kakovosti blagovne znamke izdelkov NETGEAR.”

NETGEAR poziva stranke, da prenehajo uporabljati omenjene vmesnike Powerline Ethernet, jih izključijo iz električnih vtičnic in se pri podjetju NETGEAR pozanimajo, kako napravo vrniti oziroma zamenjati.

Stranke lahko dobijo informacije o umiku izdelka na dva načina:
– lahko pokličejo lokalno brezplačno številko storitve za stranke NETGEAR (http://kbserver.netgear.com/kb_web_files/n101460.asp)
– poiščejo podrobnosti prek interneta na naslovu https://my.netgear.com/myNETGEAR/checkxe103.asp

Da bi postopek umika potekal na ustrezen in učinkovit način, NETGEAR sodeluje s pristojnimi upravnimi organi v posameznih državah.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

IMEDIA GSM d.o.o.

Prvomajska ulica 39, 5000 Nova Gorica, Tel: 08 205 86 61
Mishop.si je spletna trgovina, specializirana za prodajo električnih aparatov znamke Xiaomi (posebej pametnih telefonov, pa ne samo teh) na slovenskem območju. Storitve: - naročila ... Več
Zlati partner

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več
Srebrni partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več