Računalništvo, telefonija
01.12.2016 06:50
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Netflix končno deluje brez internetne povezave

Določene vsebine na Netflixu lahko prenesemo na mobilno napravo z enim samim klikom!
Določene vsebine na Netflixu lahko prenesemo na mobilno napravo z enim samim klikom!

Na spletu se je že več mesecev govorilo o tem, da naj bi podjetje Netflix svojim naročnikom omogočilo prenos priljubljenih filmskih vsebin na mobilne naprave. Na srečo se je sedaj to dejansko tudi zgodilo. Poleg pretočnih vsebin je danes naročnikom namreč na voljo možnost, da svoje najljubše vsebine (celovečerce in televizijske oddaje) predvajajo tudi brez povezave s svetovnim spletom. S tem so največ seveda pridobili predvsem tisti, ki veliko potujejo ali imajo bolj počasno povezavo na svetovni splet.

Možnost prenosa vsebin iz spletnega portala Netflix na pomnilnik mobilne naprave je bil omogočen za uporabnike pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android in iOS. Uporaba nove možnosti je enostavna in je seveda za vse naročnike Netflixa tudi brezplačna. Če je ta možnost za izbrani celovečerec ali televizijsko oddajo na voljo, je zraven gumba za predvajanje videoposnetka (na desni strani) na voljo tudi puščica, ki ponazarja prenos vsebine na telefon. Če te puščice ni, vsebina še ni na voljo na prenos.

Možnost prenosa celovečercev in televizijskih oddaj je, kot že napisano, na voljo le za manjše število vsebin (Stranger Things, Hause of Cards, The Super in druge), kmalu pa bo podjetje Netflix ponudilo v prenos še druge vsebine. Ta možnost bo na voljo takoj, ko boste pričeli uporabljati najnovejšo različico mobilne programske opreme Netflix, ki je že na voljo za prenos za pametne mobilne telefone in tablične računalnike Android ter iOS, in sicer na spletnem portalu Google Play in App Store.


Prijavi napako v članku