Računalništvo, telefonija
12.05.2012 06:09

Deli z drugimi:

Share

NetApp v vodilnem kvadrantu

Zadnja raziskava priznane raziskovalne hiše Gartner, uvršča podjetje NetApp v vodilni kvadrant ponudnikov opreme za upravljanje z diskovnimi kapacitetami in programske opreme za upravljanje SAN infrastrukture.
NetApp v vodilnem kvadrantu
NetApp v vodilnem kvadrantu

Eden vodilnih proizvajalcev diskvonih sistemov, podjetje NetApp, je v začetku maja oznanil, da so se po raziskavi priznane raziskovalne hiše Gartner, uvrstili v vodilni kvadrant ponudnikov opreme za upravljanje z diskovnimi kapacitetami in programske opreme za upravljanje SAN infrastrukture.

Prav področje upravljanja z diskovnimi kapacitetami je za NetApp bistvenega pomena, pri razvoju novih tehnologij, ki omogočajo uporabnikom večjo prilagodljivost, efektivno izkoriščenost kapacitet in hiter odziv na spremembe, s katerimi se vsakodnevno soočajo. Skupek možnosti, ki jih ponuja NetApp, podjetjem zagotavlja uspešno kljubovanje trenutnim zahtevam, obenem pa jim dopušča dovolj maneverskega prostora za prihodnjo rast.

Kot je že znano, imajo proizvajalci v Vodilnem kvadrantu Gartnerjeve raziskave najboljšo kombinacijo vizije in možnosti, da nove tehnologije tudi uvedejo v poslovnem okolju. Proizvajalci, ki se nahajajo v tem sektorju ponujajo najbolj celovite in prilagodljive produkte. Gledano s stališča vizije, se uvrščajo med vodilna podjetja z veliko idejami za enostavne in uporabnikom prijazne rešitve, prav tako pa imajo pri razvoju izdelkov v mislih tudi možnost razširljivosti in širše uporabnosti. Da imajo proizvajalcu strojne opreme zagotovljen uspeh na dolgi rok, se morajo osredotočati na potrebe širšega trga, predvsem pri uvajanju sprememb in analizi delovanja sistema.

»Prepričani smo, da je uvrstitev v Gartnerjev Vodilni kvadrant lepo priznanje NetAppovim rešitvam in lepo prikazuje fleksibilnost in efektivnost naših inovacij za potrebe upravljanja infrastrukture diskovnih polj,« je ob oznanitvi rezultatov povedal Krish Padmanabhan, podpredsednik sektorja za razvoj programske opreme za upravljanje. »V časih, ko se stranke odločajo za virtualizacijo, tehnologije skupne infrastrukture in poganjanje aplikacij iz oblaka, se vse pogosteje odločajo za NetApp OnCommand programski paket, s pomočjo katerega lahko optimizirajo, avtomatizirajo in analizirajo infrastrukturo diskovnih polj in SAN omrežij.«.

Družina produktov NetApp OnCommand prinese diskovnim sistemom in aplikacijam dodano vrednost s funkcijami, ki uporabnikom olajšajo kontrolo, avtomatizacijo in analizo delovanja. Produkti iz skupine Control omogočijo osnovno upravljanje in nadzor nad NetApp diskovnimi polji z orodji System Manager, Report in My Autosupport™. Produkta skupine Automate, Unified Manager in Workflow Automator, omogočata avtomatizacijo pri upravljanju z diskovnim sistemom preko prednastavljene politike, SnapManager® pa zagotavlja konsistenčnost varnostnih kopij za različne aplikacije (MS Exchange, SQL, Oracle, SAP…). Insight Balance orodje se uvršča med produkte skupine Analyze in, kot pove že samo ime, predvsem služi za analizo in upravljanje kapacitet za NetAppove in druge diskovne sisteme. Prav to orodje je bilo izbrano tudi za »Gold Product of Year« za najboljše orodje za diskovne sisteme s strani priznane internetne strani za analizo diskovnih sistemov – SearchStorage.com.

Za več informacij o NetApp rešitvah lahko obiščite www.netapp.com/oncommand , kjer dobite informacije o obstoječih produktih, tehnologiji, ki stoji za njimi in nenazadnje tudi o konceptih, ki jih namervajo končnim uporabnikom ponuditi v prihodnje. V Sloveniji med drugim NetAppove produkte trži in uspešno implementira že vrsto let podjetje Our Space Appliances d.o.o .

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem OUR SPACE APPLIANCES d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri OUR SPACE APPLIANCES d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Deduplikacija je proces odpravljanja podvojenih podatkov in s tem sprostitev zasedenih pomnilnih kapacitet in izboljšanja zmogljivosti diskovnih sistemov.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem OUR SPACE APPLIANCES d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku