Telefoni
02.11.2017 06:35

Deli z drugimi:

Share

Nemudoma namestite novi iOS 11.1!

Novi iOS 11.1 odpravlja eno največjih ranljivosti brezžičnih omrežji Wi-Fi!
Novi iOS 11.1 odpravlja eno največjih ranljivosti brezžičnih omrežji Wi-Fi!

Če razpolagate z novejšim pametnim mobilnim telefonom iPhone, tabličnim računalnikom iPad ali večpredstavnostnim predvajalnikom iPod touch, vam priporočamo, da čim prej posodobite vaš iOS. Podjetje Apple je namreč najavilo razpoložljivost mobilnega operacijskega sistema iOS 11.1, ki odpravlja eno največjih ranljivosti brezžičnih omrežji Wi-Fi. Tu seveda govorimo o ranljivosti v protokolu WPA2 (ranljivost KRACK), ki potencialnemu hekerju omogoči, da se izgone zaščiti WPA2 in se postavi med napravo žrtve in brezžično dostopno točko. Na tak način lahko prestreže ves spletni promet in sicer od gesel in uporabniških imen do številk kartic, elektronske pošte, fotografij in podobno.

Novi Applov mobilni operacijski sistem pa bo še dodatno izboljša uporabnost vašega pametnega mobilnega telefona iPhone, tabličnega računalnika iPad in večpredstavnostnega predvajalnika iPod touch, Ta namreč prinaša več kot 70 novih emojev ter možnost hitrega predogleda aplikacij za naprave, ki razpolagajo z zasloni s tehnologijo dotika 3D in sicer tako, da pritisnemo na levi rob zaslona. Novost med drugim prinaša tudi nekoliko bolj tekoče pomikanje vsebine zaslona ter dvajset drugih bolj ali manj opaznih izboljšav v celotnem delovanju sistema, kar se bo poznalo v bolj stabilnem delovanju vaše mobilne naprave.

Mobilni operacijski sistem iOS 11.1 je seveda na voljo preko sistema nadgradnje OTA (over-the-air), namestijo pa ga lahko vsi uporabniki novejših Applovih mobilnih naprav iPhone, iPad in iPod touch. O razpoložljivosti nadgradnje nas bo obvestila mobilna naprava sama, pred izvedbo nadgradnje pa bo morala biti baterija seveda napolnjena na vsaj 50 odstotkov ali pa naprava priključena na polnilec. Poizvedbo lahko seveda izvedemo tudi ročno in sicer s klikom na »Settings«, »General« ter »Software update«.


Prijavi napako v članku