Računalništvo, telefonija
18.01.2010 06:20

Deli z drugimi:

Share

Nemčija svojim državljanom odsvetovala uporabo Microsoftovega spletnega brskalnika Internet Explorer

Ker naj bi Microsoft popravek za IE pripravil šele 9. februarja, imajo hekerji na voljo še veliko časa za izvajanje kriminalnih dejanj.
Ker naj bi Microsoft popravek za IE pripravil šele 9. februarja, imajo hekerji na voljo še veliko časa za izvajanje kriminalnih dejanj.

Vojna med spletnimi brskalniki za prevlado na svetovnem tržišču je dobila nove razsežnosti. Nemški Zvezni urad za varnost in informacijsko tehnologijo (BSI) je namreč nemškim državljanom vsaj začasno odsvetoval uporabo Microsoftovih spletnih brskalnikov Internet Explorer 6, 7 in celo 8, saj so izjemno ranljivi na spletne napade.

Po poročanju nemških specialistov za informacijsko varnost naj bi bila za nedavni hekerski napad na elektronske poštne nabiralnike kitajskih človekoljubnih aktivistov kriva ravno ranljivost v Microsoftovem spletnem brskalniku Internet Explorer. Napaka v programski kodi naj bi bila tako huda, da pred nepridipravi nismo varni niti z izključitvijo funkcionalnosti Acitve Scripting.

Nemški Zvezni urad za varnost in informacijsko tehnologijo zato nemškim računalničarjem priporoča uporabo alternativnih brskalnikov kot so Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari in drugih vse dokler programski gigant za Internet Explorer ne bo pripravil ustreznega varnostnega popravka. Še dobro, da bodo Microsoftovi operacijski sistemi kmalu opremljeni z namenskim oknom za hitro in preprosto namestitev konkurenčnega brskalnika.


Prijavi napako v članku