Telefonija
25.03.2009 05:08
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nekoliko spremenjeni Windows Mobile 6.5

Operacijskemu sistemu Windows Mobile 6.5 se bo težko upreti!
Operacijskemu sistemu Windows Mobile 6.5 se bo težko upreti!

Podjetje Microsoft je pred kratkim najavilo prihod mobilnega operacijskega sistema Windows Mobile 6.5, ki prinaša občutno bolj dodelan uporabniški vmesnik, kopico novih programov in podporo za bogato paleto novih strojnih oprem. Precej izboljšav je bil deležen tudi spletni brskalnik Internet Explorer Mobile, ki omogoča enostavno povečevanje oziroma zmanjševanje strani in hiter dostop do najbolj uporabljenih funkcij. Glavni adut nove različice mobilnega operacijskega sistema naj bi bil uporabniški vmesnik v obliki satovja (Honeycomb), ki naj bi bistveno olajševal izbiro programov in funkcij na zaslonih, občutljivih na dotik.

Ker pa novi uporabniški vmesnik ni bil po godu številnim preizkuševalcem, so Microsoftovi programerji sprejeli odločitev, da odstranijo nadležne šesterokotnike okoli bližnjic. Delnih izboljšav je bila deležna tudi funkcija za premik, ki nas odslej ne bo več odpeljala na vrh ali dno seznama, temveč bo obstala na prelomu strani.

Končna različica operacijskega mobilnega operacijskega sistema Windows Mobile 6.5 naj bi bila nared v aprilu, prve naprave, opremljene z njim, pa naj bi bile naprodaj že proti koncu letošnjega leta. Prednosti novinca žal ne bodo mogli koristiti uporabniki obstoječih naprav z Windowsom Mobile 6.1, saj jih ne bo mogoče nadgraditi.


Prijavi napako v članku