Računalništvo, telefonija
02.12.2020 07:00

Deli z drugimi:

Share

Ne obsedite za računalnikom, primerno opremljeni se odpravite na svež zrak

Danes za računalniškimi zasloni preživimo dlje kot kadarkoli prej. Situacija s koronavirusom pa je marsikoga prisilila, da je za računalnikom še dlje kot običajno. Delovni dan tistih, ki delajo od doma, je pogosto takšen: se zbudijo, gredo za računalnik, vmes kaj pojedo, pa spet za računalnik, potem si vzamejo nekaj časa zase in zvečer spet - sedejo za računalnik. Prav zato je redno gibanje v času, ki nam preostane, bistvenega pomena.
Si predstavljate nekajurno pot ali daljši pohod v hribe brez primerne opreme? Verjetno ne.
Si predstavljate nekajurno pot ali daljši pohod v hribe brez primerne opreme? Verjetno ne.

Redno gibanje na svežem zraku je pomemben del ohranjanja zdravja. Tudi, če smo omejeni na gibanje v svoji občini, zagotovo lahko najdemo zanimive kraje, kjer se lahko malo »pretegnemo«, ohranjamo telo v formi in zbistrimo um.

Ker pa prihaja najhladnejše obdobje leta, je modro in prav, da se ven odpravimo primerno opremljeni.

Nahrbtnik je nekaj, kar preprosto moramo imeti

Ne glede na to, ali se odpravite na sprehod, tekaško turo ali pohodno turo, je nekaj stvari, ki jih vedno vzamete s seboj. Si predstavljate nekajurno pot ali daljši pohod v hribe brez nahrbtnika? Verjetno ne. V spletni trgovini Veriga Lesce si lahko tako omislite pohodni nahrbtnik prostornine 32 litrov, ki je izdelan visokokakovostnega nepremočljivega materiala Cordura in prostorom za vodni meh. Pri njegovem oblikovanju (in testiranju) je sodeloval Viki Grošelj, priznan slovenski alpinist, ki je tudi Slovenec z največ preplezanimi osemtisočaki. Ima posebno, zračno hrbtišče, opremljen je s prevleko za dež in je hkrati prilagojen tudi alpinističnim aktivnostim (prilagodljivi pasovi in prostori za namestitev lavinskega trojčka) ter turni smuki. Vsekakor gre za nahrbtnik, ki zadovolji potrebe najzahtevnejših pohodnikov, hkrati pa je primeren za vrsto športnih aktivnosti. Zakaj si ne bi privoščili nahrbtnika, ki vam bo omogočal udejstvovanje pri različnih športnih aktivnosti tako v poletnem kot v zimskem času.

Pogosto nas zebe prav v roke

V zimskem času so obvezna oprema tudi rokavice. Na spletni strani podjetja Veriga lahko najdete tudi te. Rokavice so tanke in tako primerne tako za tek in sprehod, hkrati pa jih lahko uporabljati tudi kot podrokavice. So podložene, raztegljive, vaše roke bodo varovale pred mrazom in vetrom ter opremljene z majhnim notranjim žepkom. Prilagojene so tudi za uporabo zaslonov na dotik. Tako vam v najhujšem mrazu ne bo treba sneti rokavic, da bi se javili na klic ali fotografirali.

Zložljive pohodne palice za pohodništvo ali sprehode po mestu

Zložljive pohodne palice so še en visoko kakovosten izdelek podjetja Veriga. Narejene so iz karbona in primerne za pohodnike in alpiniste. Z ergonomskimi ročaji za oprijem in sistemom hitrega zaklepanja ste lahko prepričani, da boste z njimi več kot zadovoljni.

Nenazadnje pa v spletni trgovini podjetja Veriga lahko kupite tudi tridelne aluminiijaste zložljive pohodne palice, katerih posebnost je način zlaganja, saj zasedejo izjemno malo prostora. Te pohodne palice so še posebno primerne za nočne pohode, saj so potiskane z odsevno barvo, ki se sveti ob osvetlitvi z žarometom ali ročno svetilko.

Dereze, da ne zdrsne? Zakaj pa ne!

V spletni trgovini Veriga Lesce boste našli toliko različnih vrst derez, da je praktično nemogoče, da na bi našli pravih zase. Ne glede na to, ali se v dizajnerskih čevljih in obleki odpravljate v službo ali se odpravljate na daljši pohod po nizkogorju – vedno boste lahko nataknili dereze, primerne okoliščinam. Našli boste tudi takšne, prilagojene za tek. Značilnost vseh je, da jih je izjemno lahko namestiti in jih lahko uporabljate skoraj na vsaki obutvi. Je pa pri tem potrebno opozoriti, da je za težje zimske pogoje v hribih potrebno uporabljati za to posebej prilagojeno profesionalno opremo.

Tako boste tudi v pogojih, ki se bodo ostalim zdeli neprimerni za zunanje aktivnosti, vedno pripravljeni na prijeten in varen sprehod, tek ali pohod.


Prijavi napako v članku