Telefoni
22.01.2010 09:45
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Navigacija Nokia Ovi Maps končno brezplačna

Brezplačni navigacijski sistem Nokia Ovi Maps preprosto navdušuje!
Brezplačni navigacijski sistem Nokia Ovi Maps preprosto navdušuje!

Podjetje Nokia se je končno odločilo narediti korak, ki so ga mnogi uporabniki svojih pametnih mobilnih telefonov že dolgo čakali. Finski gigant je namreč najavil, da je njegovi navigacijski sistem za avtomobiliste in pešce OVI Maps odslej na voljo povsem brezplačno. Doslej je bilo namreč preko navigacijskega sistema OVI Maps mogoče brezplačno dostopati le do zemljevidov držav sveta, za navigacijo pa je bilo potrebno finskemu gigantu odšteti kar zajeten kupček denarja.

Nova različica navigacijskega sistema Ovi Maps vključuje brezplačno funkcionalnost glasovne navigacije za avtomobiliste in pešce, in sicer za kar 74 držav v 46 jezikih. Navigacija vključuje tudi informacije o prometu za več kot 10 držav ter podrobne zemljevide za več kot 180 držav širom sveta. Številni poznavalci menijo, da je na odločitev finskega giganta močno vplivala poteza podjetja Google, da uporabnikom svojih mobilnih telefonov v ZDA ponudi v uporabo brezplačno navigacijo Google Maps Mobile.

Prenovljeni navigacijski sistem Nokia Ovi Maps, ki temelji na kartografskem sistemu NAVTEQ, bo na voljo za prenos za skupno deset modelov pametnih mobilnih telefonov Nokia. Trenutno so podprti le mobilniki Nokia N97 mini, Nokia 5800 XpressMusic in Nokia E72. Pametni mobilni telefon lahko enostavno nadgradimo preko programskega paketa Nokia Ovi Suite.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku