Telefoni
Pametne ure
Telefonija
07.06.2022 15:09

Deli z drugimi:

Share

Navdušenje nad Huaweiem ne jenja

O položaju vodilnega tehnološkega podjetja Huawei in o njegovih načrtih na slovenskem trgu smo se pogovarjali z Normanom Mullerjem, direktorjem marketinga za Hrvaško in Slovenijo.

Zadnja leta so bila za Huawei težka, polna pretresov in izzivov. Kljub vsemu je podjetje obstalo in razvilo nove naprave in storitve, s katerimi navdušuje. Preboj jim je uspel tudi na področju prilagajanja mobilnih aplikacij delovanju v okviru ekosistema Huaweievih mobilnih storitev (HMS).

Kako ocenjujete hitrost razvoja lokalnih aplikacij za trgovino AppGallery? V kolikšni meri sodelujete z lokalnimi razvijalci in nasploh slovenskimi informacijskimi podjetji?

Posamezniki, ki se ukvarjajo z aplikacijami, so inteligentni sogovorniki. Jasno jim je, da če jih ne objavijo v trgovini AppGallery, potlej ne bi mogli doseči vseh uporabnikov. Poleg tega za razliko od drugih platform za distribucijo Huawei tesno sodeluje z razvijalci in razvojnimi podjetji. V Sloveniji dobro poznamo razmere, tvorno sodelujemo s partnerji ter jim pomagamo pri prilagajanju in razvoju aplikacij ter trženju. Ob tej priložnost bi se jim rad zahvalil za odlično sodelovanje.

Še posebej smo navdušeni nad sodelovanjem z operaterji, ponudniki informacij in zabavnih vsebin ter bankami. Med aplikacijami v AppGallery so namreč tudi pomembne lokalne banke NLB, NKBM, Sparkasse, Intesa Sanpaolo, DH, Addiko in aplikacija finančne storitve mBills. Če katere od želenih aplikacij še ni v naši trgovini, potem jo našli uporabniki hitro in preprosto najdejo s pomočjo iskalnika Petal.

Glede na številne oboževalce in člane foruma Huawei vam je očitno uspelo pritegniti uporabnike na stran znamke Huawei. Kaj je recept za uspeh?

Naše naprave so bile vedno izredno dobro sprejete. Razmerje med kakovostjo in ceno je vedno v korist uporabnika. Da kupec zmeraj dobi najboljše za svoj denar. Ko gre za Huawei, to ni kliše. Tudi zato uporabniki preprosto obožujejo naše naprave. Huawei vlaga v vse možne poslovne segmente, v inovacije, izdelke, logistično verigo, predprodajne in poprodajne aktivnosti, trženje ter odnose s strankami. Smo zelo inovativno in učinkovito podjetje.

Ne bi trdil, da so slovenski uporabniki kaj drugačni od uporabnikov drugje. Zanašajo se na pametne telefone, ves čas so v njihovi bližini, a znajo biti tudi kritični. Zanje je pomembno, da naprava deluje hitro in stabilno, da je uporabniški vmesnik odziven in intuitiven ter nenazadnje, da je življenjska doba baterije čim daljša in polnjenje hitro. Ravno tako pomembni sta kakovost izdelave in videz. Da je telefon robustno izdelan iz kakovostnih materialov in pritegne poglede. Našim uporabnikom poprodajne storitve nudijo odlično podporo, kot je na primer cenejša menjava poškodovanega zaslona in stalne cene menjave baterij v okviru ponudbe, ki velja do konca leta.

Kakšna je po vašem mnenju prihodnost nosljivih naprav, in kaj lahko na tem področju še pričakujemo od Huaweia? Kakšni so trendi in tehnologije na tem področju?

Huawei se osredotoča na trge, kjer vidi priložnost. Trg nosljivih naprav je eden izmed njih, saj nudi izredne razvojne priložnosti. Predstavljajte si napravo, ki neprekinjeno spremlja srčni utrip, stres in druge telesne znake. Potencial ima, da vam reši življenje. Hkrati ne zanemarjamo niti področja brezžičnih slušalk, saj vemo, kako pomembne so za naše uporabnike.

Na trg pametnih ur smo vstopili šele pred nekaj leti in v zelo kratkem času na slovenskem trgu dosegli vodilni položaj. Še naprej ga bomo krepili s predstavitvijo novih storitev in naprav. Dober primer je nedavno predstavljena pametna ura Huawei Watch GT3 Pro, ki se ponaša s športnima načinoma za golf in prosto potapljanje. Oba pomenita veliko novost na trgu pametnih ur.

Zadnjih deset let smo priča hitremu razvoju pametnih telefonov. V katero smer gre po vašem mnenju njihov razvoj?

Vsakič ob predstavitvi nove serije pametnih telefonov se vprašamo, kaj sledi zdaj. Oziroma ali je sploh še mogoče ponuditi kaj novega. Vsakič znova nato sledijo presenečenja. Razvoj se nikoli ne ustavi. Huawei kar desetino prihodkov vlaga v inovacije. Vodilni smo na področju raziskav in razvoja. Imamo ogromno novih patentov. Več kot polovica podjetja se namreč ukvarja le s tem.

Vzemimo primer mobilne fotografije. Možnosti fotografiranja ponoči, hitro premikajočih prizorov ali sposobnosti približevanja so neverjetne. Spomnimo se na življenjsko dobo baterije in hitrost polnjenja, odpornost ohišja in na druge zmogljivosti. Vse to namreč iz serije v serijo in iz leta v leto občutno izboljšujemo.

Trenutno sem navdušen nad možnostjo povezovanja naprav ekosistema Huawei. Pomislite, da imate na zaslonu prenosnega računalnika Huawei MateBook še zaslon pametnega telefona, ki ga lahko tam upravljate. Povezovanje in sodelovanje med našimi napravami je pomembno, saj nam olajša življenje in delo. Seveda ne morem spregledati telefonov z zložljivim zaslonom. Huawei P50 Pocket je odličen. Seveda pa so takšni tudi naši tablični računalniki in še cela vrsta drugih naprav.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več

CREACTION GAJ CERJAK s.p.

Prvomajski trg 12, 6330 Piran/pirano, Tel: 041 685 407
Vsi si želimo, da naš računalnik čim dlje deluje hitro in brezhibno, še posebej ko govorimo za poslovne računalnike, ki hranijo veliko količino podatkov zaupne narave. Vsak ... Več
Zlati partner

SOFTWAREONE d.o.o.

Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana, Tel: 05 925 03 00
Naša naloga je enostavna: podjetjem pomagati na poti k digitalni transformaciji. Kot član SoftwareONE, vodilnega globalnega ponudnika celovitih programskih in oblačnih tehnoloških ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o.

Litijska cesta 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 585 36 10
Avtera d.o.o. je slovenski zastopnik in distributer nekaterih najpomembnejših blagovnih znamk s področja računalništva, informacijske tehnologije in zabavne elektronike. Trendi ... Več