Računalništvo, telefonija
26.04.2019 07:47
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Za ljubitelje iger bo naslednje leto fantastično

Nova generacija igralnih konzol Sony in Microsoft naj bi bila nared za prodajo že v prvi polovici naslednjega leta.
Nova generacija igralnih konzol Sony in Microsoft naj bi bila nared za prodajo že v prvi polovici naslednjega leta.

Igranje računalniških iger je vedno bolj razširjen način preživljanja prostega časa, saj jih po svetu igra že več kot 2,5 milijarde posameznikov. Čeprav igre igramo na osebnih računalnikih in igralnih konzolah ter celo na pametnih mobilnih telefonih in tabličnih računalnikih, je prav zanimanje za igralne konzole iz dneva v dan večje. Te so namreč povsem prilagojene igranju iger, zato je uporabniška izkušnja najboljša.

Strokovnjaki na področju konzolnih iger so si enotni, da se počasi, a vztrajno približuje nova generacija igralnih konzol. Tu imamo v mislih predvsem podjetji Microsoft in Sony, ki s polno paro pripravljata novo generacijo igralnih konzol Xbox in PlayStation za katere upamo, da bodo naprodaj že v prvi polovici naslednjega leta. Novi igralni konzoli bosta seveda prinesli precej boljšo igralno izkušnjo, kot jih ponujajo obstoječe, kar bodo znali ceniti predvsem najbolj zavzeti igričarji, ki veliko stavijo tako na igralnost kot na grafiko.

Nedavno so se svetovni mediji že razpisali o prihajajoči igralni konzoli PlayStation 5, ki vsaj na papirju obeta veliko. Ta naj bi bila namreč opremljena s tretjo generacijo procesorjev AMD Ryzen in naj bi nudila podporo za vsebine ločljivosti 8K. Poleg tega novost obljublja še kakovostnejši zvok in hiter pogon Solid State.

Še več novosti pa bo prinesla prihajajoča Microsoftova igralna konzola Xbox, saj naj bi bila zmogljivejša kot konzola Sony PlayStation 5. Opremljena naj bi bila z zmogljivejšim procesorjem z večjim številom jeder, večjo količino sistemskega pomnilnika in celo s hitrejšim pogonom Solid State. Ali bo to podjetju Microsoft pomagalo pri prodaji nove konzole, pa bo seveda pokazal čas, saj je tudi trenutno igralna konzola Xbox One X najzmogljivejša na trgu, a ljubitelji iger precej raje posegajo po konkurenčni igralni konzoli PlayStation podjetja Sony.


Prijavi napako v članku