Računalništvo, telefonija
25.05.2012 18:13

Deli z drugimi:

Share

NAS strežniki visokega razreda

NAS strežniki visokega razreda
NAS strežniki visokega razreda

Družba Synology je predstavila RackStation RS2212+ in RS2212RP+, nove vgradne strežnike NAS s prostorom za 10 diskov, ki bodo malim in srednje velikim podjetjem ponudili preprosto razširljivost in zanesljivo delovanje.


Synology RackStation RS2212+ in RS2212RP+, najnovejša izdelka v ponudbi Plus Series, sta visoko zanesljivi in razširljivi rešitvi, namenjeni lastnikom malih in srednje velikih podjetij. Nudita visoko sistemsko razpoložljivost in podatkovno zmogljivost za poslovno kritična opravila, ki strankam omogočata izvajanje poslovnih aplikacij z neprekinjenim delovanjem storitev,« je dejal Peter Chen, vodja za izdelke pri družbi Synology.

Nova izdelka RackStation RS2212+ in RS2212RP+ poganja 2,13 GHz dvojedrni procesor, ki ga odlikuje visoka zmogljivost s hitrostjo branja in zapisovanja pri 200,73 oziroma 194,32 MB na sekundo v konfiguraciji RAID 5 in z vklopljeno funkcijo Link Aggregation. Ob delovanju z visoko zmogljivostjo oba strežnika NAS prinašata tudi izboljšano energijsko varčnost z 31-odstotnim znižanjem porabe energije v primerjavi s predhodnikom. Strežnika pri obremenitvi porabita 88 vatov energije. Zasnovana za idealno razširljivost v malih in srednjih podjetjih, oba modela prav tako nudita možnost povečanja na skupno kar 22 diskov s pomočjo Synologyjeve razširitvene enote RX1211(RP). Prav tako je mogoče povečati sistemski pomnilnik RAM z 1 na 3 GB.

Da bi odpravili možnost odpovedi in zagotovili neprekinjeno delovanje sistema tudi takrat, ko pride do težav, obe napravi vključujeta celovit nabor visoko zanesljivih mehanizmov, kot so tehnologija pasivnega hlajenja procesorja, redundantnost sistemskega ventilatorja, diski, ki jih je mogoče zamenjati med delovanjem, in podpora za podvojena omrežja LAN. RS2212RP+ je prav tako opremljen s podvojenim napajanjem, ki še okrepi sistemsko zanesljivost med nepredvidenimi izpadi napajanja.

Synology RS2212+/RS2212RP+ odlikuje še podpora za iSCSI s preprosto rešitvijo za shranjevanje podatkov, združljivo s pomembnejšimi virtualizacijskimi strežniki, kot so VMware vSphere, Citrix XenServer in Microsoft Hyper-V. Prav tako ju je mogoče preprosto povezati v okolja ADS in LDAP, podpora za Windows ACL pa zagotavlja enostavno upravljanje računov in dovoljenj.

Novi napravi poganja DiskStation Manager 4.0 (DSM 4.0), operacijski sistem vseh naprav Synology DiskStation in RackStation. DSM 4.0 na elegantnem vmesniku, optimiziranem za večopravilnost, nudi bogate funkcije za dvig storilnosti uporabnika in poenostavitev njegovih opravil. Predhodnik novih strežnikov, model RackStation

RS2211+, je prejel številna priznanja strokovnih medijev po svetu, vključno s priznanjem »Must Have« britanske strani KitGuru.

Izdelki Synology RS2212+, RS2212RP+, RX1211 in RX1211RP so že na voljo pri podjetju Xenon forte.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku