Računalništvo, telefonija
22.08.2006 11:39

Deli z drugimi:

Share

Napredna varnost brezžičnih omrežij državnih organov ZDA

Cisco Systems s certifikatom standarda za informacijsko procesiranje (FIPS) 104-2 druge stopnje utrjuje vodilni položaj na področju varnosti brezžičnih lokalnih omrežij (WLAN). Kontrolorji za brezžični LAN in dostopne točke Cisco Unified za varnostno arhitekturo IEEE 802.11i so namreč prejeli certifikat Nacionalnega inštituta za standarde in tehnologijo (NIST).

Podjetje Cisco Systems je tesno sodelovalo z Ministrstvom za obrambo (Department of Defense – DoD) pri določanju zahtev, ki omogočajo višjo stopnjo varnosti in združljivosti v brezžičnih rešitvah. Z doseganjem teh standardov varnostnega šifriranja s potrditvijo FIPS je rešitev Cisco Unified Wireless Network dosegla še eno ključno varnostno zahtevo, ki jo pri vpeljavi brezžičnih omrežij pogojuje pravilnik Ministrstva za obrambo.

“Z novimi varnostnimi pravilniki o brezžičnih omrežjih DoD-ja smo na robu povečanja združljivosti prek odprtih standardov,” je povedal polkovnik Rob Baker iz programa za intranet Mornarice in Marincev, oddelka za mornarico. “Certifikat FIPS omogoča vpeljavo brezžičnih rešitev v trdnih in varnih namestitvah v mnogih naših bazah in postajah”.

Trenutno ima Cisco Systems edino centralizirano WLAN rešitev, navedeno v procesu Nacionalnega partnerstva za zagotavljanje informacij (NIAP). NIAP je namenjen oceni skladnosti z zaščitnim profilom sistema za brezžični dostop z osnovno robustnostjo. Nove nabave komercialnih sistemov WLAN na DoD morajo biti ocenjene v skladu z zaščitnim profilom, zato v Ciscu pričakujejo, da bodo potrditev splošnih kriterijev dosegli v prvem četrtletju 2007.

“Skladnost s FIPS olajša varnostne pomisleke agencij in bo zagotovo spodbudila vpeljavo brezžičnih omrežij v zvezni državni upravi,” je povedal Zeus Keravala, podpredsednik za infrastrukturo in varnostne raziskave pri Yankee Group. “Podjetja kot je Cisco Systems, ki so zavezana k razvoju in sprejemanju odprtih standardov, imajo pri pripravi varnostnih rešitev WLAN v skladu z državnimi predpisi jasno konkurenčno prednost.”

V Ciscu so opozorili, da pridobitev certifikata FIPS in skladnost s pravilnikom za brezžična omrežja direktive Ministrstva za obrambo nudita strankam v državni upravi možnost uporabljati brezžična omrežja v večji meri, vključno z vpeljavo naprednih brezžičnih storitev kot so sledenje virom, govorne storitve in varnost za gostujoče uporabnike.

“Predvsem v sektorju državne uprave je varnost ključna skrb pri brezžičnih omrežjih, , zaradi česar v našo osnovno programsko opremo vključujemo kodo, ki jo je odobril FIPS,” je povedal Alan Cohen, višji direktor mobilnih rešitev pri podjetju Cisco Systems. “Z dosego stroge stopnje varnosti, ki jo zahteva FIPS, je Cisco Unified Wireless Network primeren za vpeljavo brezžičnih rešitev v organih zvezne države, ki so lahko prepričani, da dosegajo najboljšo možno varnost.”

Poleg tega je Cisco Unified Wireless Network edina rešitev, ki dosega zahteve novega pravilnika DoD o nepretrganem zaznavanju brezžičnega vdora (WIDS) z lokacijskim iskanjem za sledenje fizičnih lokacij tisočih brezžičnih naprav v realnem času. Rešitev WIDS z lokacijskim sledenjem pred potencialnimi varnostnimi grožnjami nepooblaščenih dostopnih točk in neodobrenih odjemalcev v brezžičnem okolju zaščiti tako ožičena kot brezžična omrežja. .

“Pred novim pravilnikom DoD so morale stranke vpeljevati nestandardne rešitve za ključne brezžične aplikacije, kar je znatno omejilo združljivost in funkcionalnost sistema,” je povedal Rocky Cintron, predsednik podjetja Force 3. Force 3 je tudi Gold Certified Partner podjetja Cisco Systems, specializiran za integracijo govornih in brezžičnih omrežij ter operativno podporo zvezni vladi ZDA. “Sedaj smo dosegli pomemben mejnik pri ponudbi napredne brezžične varnosti, ki dokazano dosega zelo stroge varnostne zahteve zvezne vlade ZDA.”

Zavarovanje brezžičnih odjemalcev z odobritvijo splošnih kriterijev je prav tako pogoj novega pravilnika DoD. Za dosego tega pogoja je podjetje Cisco Systems napovedalo partnerstvo SolutionsPlus s podjetjem 3eTI, podružnico podjetja EFJ, edinim ponudnikom odjemalcev WLAN, ki je trenutno v postopku preverjanja skladnosti s splošnimi pogoji NIAP. Odjemalec 3eTI je tudi edina rešitev za odjemalce WLAN, ki podpira varnost v skladu s FIPS 802.11i za naprave z Intel Centrino in drugimi pomembnejšimi platformami za odjemalce. Skupaj s 3eTI, partnerjem v programu SolutionsPlus, je podjetje Cisco Systems edini ponudnik, ki lahko dobavi obsežno celovito brezžično rešitev, ki dosega vse zahteve pravilnikov zvezne vlade za varnost omrežij WLAN.

“Pridobitev certifikata FIPS za kontrolorje in dostopne točke WLAN podjetja Cisco Systems dokazuje visoko stopnjo varnosti in stabilnosti brezžičnih rešitev podjetja Cisco Systems tudi v najbolj zahtevnih okoljih Ministrstva za obrambo,” je povedal Bruce Klein, podpredsednik za projekte zvezne vlade ZDA pri podjetju Cisco Systems. “To strankam DoD zagotavlja, da naša rešitev dosega standarde, ki so načrtovani za omogočanje združljivosti z obstoječo opremo in izkoriščanje prednosti skupnih stroškov lastništva ter operativnih prednosti integrirane ožičene in brezžične omrežne infrastrukture z visoko stopnjo varnosti.”


Prijavi napako v članku