Industrija
Poslovne rešitve
Varnost
02.04.2021 09:20
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ste že slišali za elektronsko hrambo mSef?

Kaj vse se skriva v naših omarah? Skozi leta tja odlagamo različne stvari, ki jih redno uporabljamo, ter stvari, za katere mislimo, da jih bomo morda potrebovali čez nekaj let.
Oblačna storitev mSef omogoča preprosto integracijo, preglednost, varnost in takojšen dostop.
Oblačna storitev mSef omogoča preprosto integracijo, preglednost, varnost in takojšen dostop.

Podobno delujejo tudi podjetja, ki morajo svoje dokumente hraniti po več deset let. Klasične omare za shranjevanje hitro postanejo premajhne in na tem mestu jih lahko uspešno nadomesti elektronska hramba mSef.

Razvoj tehnologije se vse bolj usmerja v oblak, tako na poslovnem kot osebnem področju. Pomislite, koliko najljubših vsebin sedaj hranite pri ponudnikih oblačnih storitev, kot so npr. Google Drive, OneDrive, Dropbox … Hramba podatkov na fizičnih diskih se poslavlja tudi v poslovnem svetu, kjer z odprtimi rokami sprejemajo oblačne storitve. Zakaj? Podjetja upravljajo z vse večjimi količinami podatkov, ki so prerasla papirnati medij. Demografija uporabnikov se je v zadnjih letih korenito spremenila, prevladuje izkušeni in tehnični kader, ki se zaveda prednosti oblačne arhitekture.

Večja varnost, nižji stroški, vse pod vašim nadzorom …

… pod digitalnim pokrovom oblačne inovacije mSef podjetja Mikrografija, ki ni zgolj elektronska hramba dokumentov. Je zakonsko skladna, certificirana in celovita rešitev za pravno-veljavno dolgoročno hrambo. Zakonodaja podjetjem zapoveduje shranjevanje večletne poslovne dokumentacije, ki je običajno neurejeno shranjena v omarah, kleteh in skladiščih. Tak način vodenja dokumentacije predstavlja relativno visoke stroške in povečano tveganje za izgubo podatkov v primeru nesreče. Digitalno okolje omogoča hranjenje vseh vrst vsebin (dokumentov, pogodb, e-računov …) v elektronski obliki, kar uporabnikom omogoča takojšen dostop kar preko spletnega vmesnika. mSef je Certificirana storitev, kar pomeni, da je skladna z slovensko zakonodajo in predpisi, ki jih določa ARS (Arhiv Republike Slovenije) in podpira zahteve določene z vsemi predpisanimi zakoni, kot so ETZ, ZVDAGA, ZVOP, GDPR. Je varnostno skladna s standardom ISO 27001 in 9001.

Ker je spletni kriminal največja grožnja digitalizaciji poslovnega sveta, so strokovnjaki Mikrografije celotno arhitekturo storitve mSef postavili na podvojenih varnostnih lokacijah. Primarna lokacija se nahaja na sedežu podjetja v visoko varnih prostorih v Novem mestu, sekundarna pa v Mariboru. Medsebojna komunikacija poteka preko optičnih povezav s stalnim VPN kanalom. Napade spletnih napadalcev zaustavlja najnovejša varnostna zaščita, ki sistem obvaruje tudi pred najhujšimi grožnjami. Odločitev, da arhitekturo razvijejo znotraj podjetja, se je izkazala za dobro naložbo. Prednost lastnega razvoja je, da se lahko strokovnjaki Mikrografije hitro prilagajajo novim standardom in visokim zahtevam. Ker res ničesar nočejo prepustiti naključju, so vzpostavili še dodatni bazi za varnostno kopijo podatkov in trakov.

Za dostop do storitve mSef potrebujete digitalno potrdilo, s tem pa se zavarujete pred nepooblaščenimi dostopi in dobite nadzor nad dejavnostmi v vašem podjetju. Sistem za preverjanje digitalnih potrdil uspešno avtorizira uporabnika in mu omogoči dostop do pregledovalnika oziroma spletnih storitev. Celoten proces je enostaven, saj po pridobitvi digitalnega potrdila za dostop potrebujete le veljavna uporabniško ime in geslo. V primeru poteka varnostnega certifikata vam sistem dostop zavrne.

Zakaj izbrati e-hrambo mSef?

Če še niste prepričani o prednostih oblačne storitve mSef, potem vas bodo prepričala naslednja dejstva. Rešitev je združljiva s celo paleto različnih poslovnih aplikacij, kar pomeni, da lahko vašo obstoječo infrastrukturo kadarkoli dopolnite s storitvijo mSef. Integracija z mSef je neodvisna od platforme, na kateri imate postavljen informacijski sistem in je neodvisna tudi od programskega jezika, ki ga uporabljate v vašem informacijskem okolju.

Za dostop potrebujete le internetno povezavo in pametno napravo (mobilni telefon, osebni računalnik, tablica). Izkušeni strokovnjaki Mikrografije so vam na voljo od samega začetka. Svetujejo vam, katere storitve so primerne za vaše poslovanje, s čimer se izognete visokim začetnim stroškom. Ker je najem storitve finančno in organizacijsko manj zahteven, je mSef primeren tudi za manjše organizacije. Dodatno prednost predstavlja dejstvo, da v Mikrografiji ne poznajo besede varnostna pomanjkljivost, saj njihova arhitektura prestane več letnih testov, s katerimi simulirajo različne scenarije in so tako vedno v pripravljenosti.

Več o elektronski hrambi v oblaku mSef na spletni strani mikrografija.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
hramba podatkov e-hramba mSef

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MIKROGRAFIJA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MIKROGRAFIJA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

www.mikrografija.si

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MIKROGRAFIJA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več