Računalništvo, telefonija
03.11.2020 10:30

Deli z drugimi:

Share

Namenska grafična kartica Intel že na voljo za prenosnike!

Grafična kartica Intel Iris Xe Max bo kos tudi zahtevnejšim nalogam.
Grafična kartica Intel Iris Xe Max bo kos tudi zahtevnejšim nalogam.

Podjetje Intel je najavilo razpoložljivost njegove namenske grafične kartice oziroma grafičnega jedra, ki je opremljen z oznako Iris Xe Max. Novost je trenutno na voljo le v navezi z izbranimi prenosnimi računalniki, kot so Acer Swift 3X, Asus VivoBook Flip TP470 in Dell Inspiron 15 7000 2-in-1. Novost bo kmalu na voljo še ostalim proizvajalcem osebnih računalnikov, ki bodo naprodaj tudi v evropskem prostoru.

Grafična kartica Intel Iris Xe Max je namenjena predvsem kompaktnim prenosnim računalnikom. Podjetje Intel zagotavlja, da bo novost brez težav poganjala tudi računalniške igre v visoki ločljivosti, kot sta na primer Hitman 2 in Metro Exodus. Novost je dovolj »pametna«, da lahko samodejno preklopi na vgrajeno grafično kartico v procesorju, ko dodatna grafična moč ni potreba, kar seveda zmanjša porabo električne energije.

Glavna prednost uporabe grafičnega jedra Intel Iris Xe Max je predvsem v tem, da je cenovno dostopen in da ne vpliva na končno ceno prenosnega računalnika. Poleg tega bo novost zlahka kos tudi nekoliko zahtevnejšim grafičnim nalogam. Pri podjetju Intel zagotavljajo, da bodo novi modeli prenosnikov opremljenih z njihovim grafičnim jedrom Intel Iris Xe Max na voljo že v prvi polovici naslednjega leta.


Prijavi napako v članku