Računalništvo, telefonija
28.01.2019 19:00

Deli z drugimi:

Share

Največji tehnološki dogodki leta 2019: konference, sejmi in IT dogodki

Največji tehnološki dogodki leta 2019: konference, sejmi in IT dogodki
Največji tehnološki dogodki leta 2019: konference, sejmi in IT dogodki

Leto 2019 bo polno zanimivih tehnoloških dogodkov, med katerimi se za vsakogar najde nekaj koristnega. Večina spodaj izpostavljenih dogodkov bo potekala v ZDA, nekaj pa se jih bo vseeno našlo tudi v Evropi, kar pomeni lepo priložnost za vse največje navdušence nad tehnologijo. Pa si poglejmo, kje bomo v letu 2019 spoznavali trende razvoja tehnologije in vse najpomembnejše novosti iz področja mobilne telefonije, umetne inteligence in vseh ostalih področij tehnologije, ki danes kraljujejo industirji.

MWC Barcelona

Originalni Mobile World Congress, ki se je preimenoval v MWC Barcelona, se dotika različnih področij mobilne telefonije, od umetne inteligence do digitalne povezljivosti in seveda varnosti podatkov uporabnikov na splošno.

Kdaj bo dogodek potekal? Od 25. 2. 2019 do 28. 2. 2019

Kje bo dogodek potekal? Barcelona, Španija

RSA Conference USA

Strokovna konferenca na temo kiber varnosti, kjer se zberejo največji strokovnjaki dotčnega področja in na predavanjih ter seminarjih govorijo o trendih področja.

Kdaj bo dogodek potekal? Od 4. 3. 2019 do 8. 3. 2019

Kje bo dogodek potekal? San Francisco, Kalifornija

SXSW

Konferenca, ki pokriva vse od zabave do zagonskega podjetništva, se bo v letopnji izdaji posebej osredotočila na tehnološko industrijo in podjetja, kodiranje in razvoj, tehnologijo veriženja blokov in kriptovalute, zdravstvo in tehnologijo v zdravstvu ter za konec še virtualno/navidezno/mešano resničnost.

Kdaj bo dogodek potekal? Od 8. 3. 2019 do 17. 3. 2019

Kje bo dogodek potekal? Austin, Texas

Enterprise Connect

Konferenca, ki cilja predvsem podjetja, ki imajo namen posodobitve ali zamenjave sistemov komuniciranje, kolaboracije, internih aplikacij ali kakršnihkoli drugih omrežij v svojih sistemih.

Kdaj bo dogodek potekal? Od 18. 3. 2019 do 21. 3. 2019

Kje bo dogodek potekal? Orlando, Florida

AGENDA19

Vsako leto se IDG-jeva konferenca poslovnega vodstva sooča z najbolj aktualnimi poslovnimi in tehnološkimi problemi ta trenutek.

Kdaj bo dogodek potekal? Od 18. 3. 2019 do 20. 3. 2019

Kje bo dogodek potekal? Ponte Vedra Beach, Florida

LibrePlanet 2019

Free Software Foundation vsako leto organizira konferenco, kjer s svojimi prezentacijami sodelujejo razvijalci programske opreme, strokovnjaki iz področij prava in uredb, aktivisti in vedno bolj se konferenca osredotoča na medsebojno povezovanje tehnologije in socialnega dialoga.

Kdaj bo dogodek potekal? Od 23. 3. 2019 do 24. 3. 2019

Kje bo dogodek potekal? Boston, Massachusetts


Atlassian Summit

Gre za Atlassianovo letno uporabniško konferenco in največji globalni tehnološki dogodek leta. Cilj konference je izobraziti podjetja, kako oblikovati delovanje njihovih ekip, prav tako pa seveda predstavitev novosti v podjetju.

Kdaj bo dogodek potekal? Od 9. 4. 2019 do 11. 4. 2019

Kje bo dogodek potekal? Las Vegas, Nevada


Google Cloud Next

Google Cloud Next je dogodek, na katerem podjetja naznani vse novosti in posodobitve svoje Google Cloud Platforme. Konferenca med drugim ponuja tudi izobraževalne tematike, možnost mreženja in “hands-on” priložnosti za več kot 10.000 udeležencev.

Kdaj bo dogodek potekal? Od 9. 4. 2019 do 11. 4. 2019

Kje bo dogodek potekal? San Francisco, Kalifornija


Mendix World 2019

Dogodek, ki je namenjen vsem IT vodjem in menedžerjem, ki se zanimajo za “low-code” razvoj aplikacij.

Kdaj bo dogodek potekal? OD 16. 4. 2019 do 17. 4. 2019

Kje bo dogodek potekal? Rotterdam, Nizozemska


Slack Frontiers 2019 (SF)

Na konferenci Frontiers Slack deli najboljše prakse vsem vodjem in njihovim ekipam, da bi lahko ustvarili karseda dobre pogoje za kolaboracijo. Na dogodku raziskujejo nove načine uporabe Slack-a in kako lahko z uporabo orodja izboljšajo produktivnost podjetja, konkurenčnost podjetja in posledično končne poslovne rezultate.

Kdaj bo dogodek potekal? Od 23. 4. 2019 do 25. 4. 2019

Kje bo dogodek potekal? San Francisco, Kalifornija


Facebook F8

Facebook F8 je letna konferenca s fokusom na potrebah razvijalcev, hkrati pa “veliki F” predstavi vse najbolj inovativne produkte v razvoju.

Kdaj bo dogodek potekal? Od 30. 4. 2019 do 1. 5. 2019

Kje bo dogodek potekal? San Jose, Kalifornija

VRX Immersive Enterprise 2019

Dogodek VRX ponuja vpogled v načine, kako lahko podjetja usmerjajo svoj IT in kakšni so vplivi različnih kultur na dodajanje mešane resničnosti v sam delovni proces podjetij.

Kdaj bo dogodek potekal? Od 21. 5. 2019 do 22. 5. 2019

Computex Taipei

Eden največjih tehnoloških sejmov v Aziji se osredotoča na tehnologijo informiranja in komuniciranja, poleg tega pa bo letos ena glavnih tematik tudi internet stvariin pripadajoči se ekosistem znotraj podjetij.

Kdaj bo dogodek potekal? Od 28. 5. 2019 do 1. 6. 2019

Kje bo dogodek potekal? Taipei, Tajvan

Microsoft Inspire

Microsoftova tehnološka konferenca namenjena vsem poslovnim partnerjem podjetja.

Kdaj bo dogodek potekal? Od 14. 7. 2019 do 18. 7. 2019

Kje bo dogodek potekal? Las Vegas, Nevada

Black Hat USA

Štirje dnevi “hands-on” treninga varnosti, ki mu bosta sledila dva dni glavnega programa konference, ki bo tematsko pokrila raziskovanje informacijske varnosti, razvoj in trende.

Kdaj bo dogodek potekal? Od 3. 8. 2019 do 8. 8. 2019

Kje bo dogodek potekal? Las Vegas, Nevada

MWC Americas

MWC Americas se osredotoča na to, kako bo mobilna tehnologija spreminjaa svet, glavna področja pa bodo inovacije, pravna regulacija, omrežja, mediji in zabavna industrija. Letos bi naj kot zelo pomembno področje bila nastavljena 4. industrijska revolucija.

Kdaj bo dogodek potekal? Od 22. 10. 2019 do 24. 10. 2019

Kje bo dogodek potekal? Los Angeles, Kalifornija

Dreamforce

Letna konferenca Salesforce-ovih strank, kjer predstavljajo glavne poudarke krovnega podjetja, na voljo so različna izobraževanja, možnosti za opravljanje certifikatov, “hands-on” demo testiranja in še več.

Kdaj bo dogodek potekal? Od 19. 11. 2019 do 22. 11. 2019

Kje bo dogodek potekal? San Francisco, Kalifornija

WWDC

Applova Worldwide Developers konferenca, kjer Apple po na vadi predstavi novosti operacijskih sistemov iOS in macOS.

Kdaj bo dogodek potekal? Še ni znano

Kje bo dogodek potekal? San Jose, Kalifornija

Google I/O

Googlova letna razvijalaska konferenca ponuja “in-depth” seminarje na temo razvoja različnih Goolovih orodij, prav tako pa Google po navadi ponudi vpogled v prihajajoče se produkte.

Kdaj bo dogodek potekal? Še ni znano

Kje bo dogodek potekal? Mountain View, Kalifornija

Microsoft Build

Microsoft po navadi izkoristi svojo letno razvijalsko konferenco za to, da predstavi nove produkte in tehnologije vezane na Windows in Azure. Dogodek udeležencem ponuja “hands-on” delavnice, demo preizkuse, možnost mreženja itd.

Mi bomo poizkušali zgoraj predstavljene dogodke karseda natančno spremljati in vas seveda sproti obveščati o vseh najpomembnejših novostih, ki jih bodo dogodki prinesli v svet tehnologije. Vedno pa smo seveda veseli vaših komentarjev, s katerimi nas pogosto opozoritev na zelo zanimive “gadgete” in trende.


Prijavi napako v članku