Strojna oprema
29.07.2008 08:14
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najnovejša 22-palčneža podjetja AOC

Družba AOC International bo letos predstavila štiri nove družine LCD-monitorjev. Nova 22-palčneža iz družin Zifas ter Rivio predstavljajo zdaj, v Sloveniji pa bosta naprodaj konec poletja. Prvi je namenjen predvsem uporabnikom s stilom in visokimi zahtevami, drugi pa multimedijskim zanesenjakom.

Prvi 22-palčni monitor LCD iz družine Zifas odlikuje natančna reprodukcija barv, s čimer se popolnoma poistoveti s sloganom podjetja ‘AOC: Art of Colour’. Model, imenovan AOC 2218Ph, je namenjen uporabnikom, ki stavijo tudi na stil. Ličen aluminijasti podstavek ter noga monitorja sta ne le lepa na pogled, temveč tudi funkcionalna – prilagodljiva višina, naklon, ter 90-stopinjski zasuk monitorja in slike skupaj z možnostjo stenske montaže. Ker gre za monitor iz profesionalne serije, ima zaslon visoko razmerje dinamičnega kontrasta, ki znaša 12.000 : 1, ter hiter odzivni čas (2 ms – GTG). AOC 2218Ph je opremljen s HDMI-priključkom, dvema stereo zvočnikoma in lahko prikaže največjo ločljivost 1.680 x 1.050 točk. Zanimivo rešitev so inženirji našli tudi za upravljanje – namesto klasičnih gumbov je uporabnikom na voljo na dotik občutljiv rob zaslona.

22-palčnež iz družine Rivio predstavlja multimedijsko dovršeno napravo, saj je v monitor z modelno oznako AOC 2230Fm vgrajen še digitalni multimedijski predvajalnik. Slednji uporabniku omogoča predvajanje fotografij, glasbe in video posnetkov brez uporabe računalnika. Vrhunsko sliko zagotavlja zmogljiva elektronika, ki postreže s kar 20.000 : 1 razmerjem dinamičnega kontrasta ter tehnologijo natančnih barv. Popolne užitke ob uporabi multimedijskih aplikacij, gledanju filmov ali igranju iger jamči vsega 2 ms odzivni čas. V črno barvno kombinacij odet AOC 2230Fm je bogato založen s priključki, saj poleg standardnih (D-Sub ter DVI) priključkov premore še vmesnik HDMI ter dva USB-vhoda za priklop drugih naprav ter prejemanje multimedijskih vsebin.

Opisana monitorja bosta na voljo konec poletja: priporočeni prodajni ceni znašata 280 (2218Ph) ter 290 evrov (2230Fm) z DDV.


Prijavi napako v članku