Računalništvo, telefonija
27.09.2011 12:34
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najmanjši digitalni fotoaparat vseh časov

Prikrito zajemanje digitalnih fotografij in filmskih posnetkov še nikoli ni bilo enostavnejše.
Prikrito zajemanje digitalnih fotografij in filmskih posnetkov še nikoli ni bilo enostavnejše.

Podjetje Hammacher Schlemmer je pričelo s trženjem nadvse zanimivega digitalnega fotoaparata, ki je pisan na kožo celo vohunom in tajnim agentom. Omogoča namreč skrito zajemanje fotografij in filmskih posnetkov, saj meri le 2,5-centimetra in tehta borih 28 gramov. Kljub temu miniaturni digitalni fotoaparat (ki po obliki sicer močno spominja na zrcalno-refleksne aparate) ni od muh, saj je opremljen s kakovostnim tipalom CMOS ločljivosti dveh milijonov točk.

Z najmanjšim digitalnim fotoaparatom vseh časov lahko zajemamo digitalne fotografije do ločljivosti 1.600 × 1.200 točk. Napravica se odlično znajde tudi v vlogi digitalne kamere. Z njo lahko namreč zajemamo dovolj kakovostne video posnetke formata AVI s povprečno frekvenco 30 sličic na sekundo in ločljivostjo 640 x 480 točk – vključno z zvokom. Za shranjevanje nepozabnih trenutkov je na voljo pomnilniška kartica kapacitete dveh gigabajtov. Po potrebi lahko uporabimo pomnilniško kartico microSD do kapacitete 32 gigabajtov.

Vgrajeno baterijo najmanjšega digitalnega fotoaparata vseh časov polnimo preko priročnega polnilca ali priključka USB. Ta zadošča za okoli 30 minut avtonomije. Na računalniške sisteme, opremljene z Microsoftovimi operacijskimi sistemi Windows 7, XP ali Vista, lahko prenašamo digitalne fotografije in videoposnetke kar preko vmesnika USB. Podjetje Hammacher Schlemmer za nadvse zanimivo igračko zahteva le preračunanih 75 evrov (http://goo.gl/XLL8Q).


Prijavi napako v članku