Telefoni
24.09.2011 10:05
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najhitrejši HTC-jev mobinik Raider 4G prispel na trg

Karakteristike mobilnika Raider 4G so vrhunske.
Karakteristike mobilnika Raider 4G so vrhunske.

Proizvajalec mobilnikov HTC je poslal v trgovine širom Južne Koreje svoj do sedaj najhitrejši mobilni telefon. Gre za model z imenom Raider 4G, v katerega je vgrajen 1,5-gigaherčni dvojedrni procesor ter gigabajt RAM pomnilnika, ki nimata prav nobenih problemov pri poganjanju mobilnikovega operacijskega sistema Android 2.3 (Gingerbread).

Prebijanje preko menijev operacijskega sistem Android 2.3 poteka preko velikega 4,5-palčnega (11,4 centimtra) zaslona z resolucijo 960 x 540 (qHD) in IPS matriko. Za shranjevanje podatkov je dobro poskrbljeno, saj ima Raider 4G vgrajenih 16 gigabajtov notranjega spomina. Tega se tako kot pri večini novodobnih mobilnikov da še dodatno razšitiri z microSD karticami (do velikosti 32 gigabajtov).

Za fotografske in kamermanske umetnije uporabnikov pri mobilniku Raider 4G skrbi kamera z osmimi megapiksli in dvojno LED bliskavico. Na voljo je sicer tudi kamera z 1,3 megapiksla, ki pa je namenjena le videoklicem. Mobilnik se med drugim lahko pohvali tudi s podporo LTE, baterijo s kapaciteto 1.620 miliampernih ur, GPS-om ter Bluetoothom 3.0.

Kot smo že v uvodu napisali, je mobilnik Raider 4G že na voljo v Južni Koreji. Bo pa, pričakovano, na voljo tudi na drugih trgih. V Evropi naj bi ga na prodajnih policah ugledali enkrat do konca leta.


Prijavi napako v članku