Igralne konzole
Igre
05.06.2024 13:48

Deli z drugimi:

Share

Najboljši Nintendo Game Boy vseh časov?

Podjetje ModRetro je najavilo razpoložljivost ene najboljših različic prenosne igralne konzole Game Boy. Tu gre za prenosno konzolo imenovano Chromatic.
Foto: ModRetro
Foto: ModRetro

Verjetno se spominjate legendarne prenosne konzole Game Boy, ki je v devetdesetih letih poskrbela za pravi razcvet video iger. Nekoliko bolj robustnemu izvirnemu modelu, ki je v Evropo prispel leta 1990, so nato sledili priročnejši Game Boy Pocket in barvni Game Boy Colour. Navsezadnje pa je bil na voljo konkretno sodobnejši in zanimivejši Game Boy Advanced.

V več kot desetletju je zanje izšlo ogromno iger in široka paleta najrazličnejših dodatkov, prodanih pa je bilo preko 100 milijonov primerkov. Po vsej verjetnosti bi še danes kakšnega našli na podstrešjih slovenskih domov. Zanimanja za retro igre je še vedno veliko. Večina se poslužuje emulatorjev, a tudi proizvajalci pridno razvijajo konzole, ki spominjajo na zlate retro čase.

Za vse tiste, ki pogrešajo legendarni Game Boy, imamo dobro novico. Podjetje ModRetro je namreč najavilo razpoložljivost ene najboljših različic prenosne igralne konzole Game Boy. Tu gre za prenosno konzolo imenovano Chromatic. Ta po obliki spominja na Game Boy in ima možnost igranja originalnih iger za Game Boy in Game Boy Color. To pomeni, da bomo lahko igrali igre na originalnih »kartušah«. Vse to na barvnem zaslonu, kar bo nedvomno razveselilo tudi najzahtevnejše.

Prenosna igralna konzola ModRetro Chromatic ima na voljo tako vmesnik Link Cable kot 3,5-milimetrski priključek za slušalke. Tri standardne baterije velikosti AA zagotavljajo do 24 ur neprekinjenega delovanja. Poleg tega lahko napolnjive baterije polnimo kar preko vmesnika USB-C na igralni konzoli. Čeprav polnjenje ne bo hitro, je nedvomno zelo praktično.

Prenosna igralna konzola ModRetro Chromatic je že na voljo za nakup, in sicer na spletni povezavi https://modretro.com/products/chromatic-tetris-bundle. Kupec lahko izbira med kar šestimi izjemnimi barvnimi odtenki. A novost žal ni poceni. Za nakup prenosne konzole ModRetro Chromatic je treba namreč odšteti kar 185,95 evrov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Nintendo Switch

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več