Telefoni
30.11.2020 23:00
Posodobljeno 8 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljše pametne ure za otroke: zabava, igre in varnost

VTech Kidizoom DX2
VTech Kidizoom DX2

Pametne ure niso samo za odrasle. Na trgu nosljivih naprav obstaja kar nekaj zelo kvalitetnih, ki so prilagojene za otroke. Na eni strani so to naprave, ki na prvo mesto postavljajo zabavo, na drugi strani pa tehnologija, ki staršem omogoča nekaj več nadzora nad svojimi malčki.

Najti pravo uro za svojega otroka zna biti velik izziv. Če se otrok vedno znova igra z vašo pametno uro, rešitev definitivno ni v tem, da mu preprosto kupite enako. To, kar iščete, je naprava, ki je posebej prilagojena za mlajše uporabnike.

Podobno, kot pri vseh ostalih produktih, ki šele prihajajo na trg, se je v zadnjih nekaj letih zgodilo, da nekatere ure niso niti izšle, ali pa so po nekaj mesecih dobesedno propadle. S pomočjo portala Wareable smo za vas pripravili seznam najboljših otroških pametnih ur, ki jih lahko dobite v tem trenutku, ali pa bodo kmalu izšle. Nekatere med spodaj predstavljenimi se osredotočajo na spremljanje aktivnosti, spet druge prioritizirajo lokacijske lastnosti, vse pa se med seboj ravno toliko razlikujejo, da imamo kupci dovolj izbire.

VTech Kidizoom DX2

Amazon | $47.99 (preračunanih 40,25 eur)

Pametna ura Kidizoom DX2, ki je opremljena s kamero, različnimi temami in serijo iger, cilja na to, da spodbudi otroka k aktivnosti. To poizkuša z naborom gibalnih aktivacij. Poleg naštetega Kidizoom DX2 premore še dodatne lastnost, kot so matematične naloge, navidezno resnične igre, pedometer in odbiti glasovni efekti. Na voljo je v različnih barvnih kombinacijah, verjetno ena bolj zanimivih lastnosti pa je vgrajena kamera, z zabavnimi foto efekti, okvirji in filtri. Primerna je za otroke med 4. in 9. letom starosti.


Apple Watch Series 6 in SE

Amazon (SE) Amazon (Series 6) | Od $279.99 (preračunanih 234,44 eur)

Ideja o nakupu pametne ure Apple Watch za otroke je z načinom “Family Setup” v operacijskem sistemu watchOS 7 realnost. Nov način uporabe prinaša otrokom prijazne lastnosti, kot so spremljanje aktivnosti, aplikacije posebej prilagojene otrokom in načine uporabe “Schooltime” in “Downtime”, ki jim omogočajo odpravo motilcev, ko recimo delajo domače naloge. Starši lahko omogočijo tudi Apple Pay in na uro naložijo določeno količino denarja. Apple Watch je na voljo v dveh različnih velikostih, poleg tega pa široka ponudba paščkov omogoča uporabo tudi otrokom.


Verizon GizmoWatch 2

Verizon | $99.99 (preračunanih 83,75 eur)

GizmoWatch 2 je še ena pametna ura za otroke, ki je opremljena z LTE povezljivostjo, ki omogoča, da je otrok vedno dosegljiv. GizmoWatch 2 ima vgrajeni GPS, kar pomeni, da lahko starši cel čas sledijo lokaciji otroka. Ura ima 1,3-inčni 240 x 240 AMOLED ekran, ki naj bi zdržal od 4 do 7 dni z enim polnjenjem. Kar pa se tiče programske opreme ima ura osnovne aplikacije, ki zabavajo otroke, poleg tega pa je na voljo nekaj ostalih zanimivih učinkov. GizmoWatch je primerna za otroke med 3. in 11. letom starosti.


Xplora 3S

myxplora.co.uk| £135.99 (preračunanih 151,25 eur)

Norveško “start-up” podjetje Xplora je eno prvih, ki je izdelalo pametno uro narejeno posebej za otroke. Xplora 3S je druga izdaja ure, po tem, ko je Xplora 1 doživela precejšen uspeh. 3S nudi vodoodporen dizajn in vgrajeno kamero, na prvem mestu pa še vedno ostaja otrokova varnost. Prednjačijo lastnosti, kot so glasovno klicanje, “real-time” spremljanje lokacije in možnost nastavljanja “varnih” območij. Pametna ura Xplora 3S je za zdaj na voljo samo za nakup preko uradne strani proizvajalca.


Garmin Vivofit jr. 3

Amazon | £79.99 (preračunanih 88,97 eur)

Medtem ko so Garminove predhodne naprave bile bolj merilniki aktivnosti, Vivofit jr. 3 zavzema formo pametne ure in obenem skrbi za aktivnost otrok. Kar se tiče lastnosti Vivofit jr. 3 omogoča nastavitev alarmov in časovnikov, prav tako pa naprava šteje korake in avtomatsko spremlja kvaliteto spanja. Za razliko “odraslih” ur dotična naprava omogoča igranje iger, kjer recimo pridobivamo na stopnjah z doseganjem postavljenih ciljev aktivnosti. Poleg tega lahko starši nastavijo različne nagrade za opravljena domača opravila. Garmin Vivofit jr. 3 je na voljo v različnih barvnih kombinacijah, med drugim tudi z Marvelovo in Disneyjevo tematiko.


Kmalu na trgu …

hereO V3

Pametna otroška ura hereO V2 je razprodana, kmalu pa se na trg vključuje hereO V3. Kot lahko vidimo na sliki nas čaka prava barvna eksplozija, manjši dizajn in kar nekaj novih lastnosti. Dotična naprava bo primerna za otroke starejše od treh let, nove lastnosti pa so ekran na dotik, LTE povezljivost ter GPS spremljanje lokacije. Tako, kot pri vseh dosedanjih modelih, bo tudi V3 otrokom omogočal, da z enim klikom pošljejo sporočilo staršem.


Omate O6L

Proizvajalec nosljive opreme bo postregel z otroško pametno uro, ki podpira virtualno SIM kartico, zahvaljujoč kateri lahko otroci opravijo video klic, odgovarjajo na sporočila brezplačno in delijo svojo lokacijo, če slučajno zaidejo v težave. Tudi ta naprava recimo uporablja “end-to-end” šifriranje. Omate O6L je primerna za otroke med 5. in 10. letom starosti, kompatibilen pa bo za Android in iOS napravami.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

TEAL d.o.o., Outletko.si

Kidričeva ulica 5, 3270 Laško, Tel: 03 734 00 70
Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1991. Od samega začetka se ukvarjajo s prodajo računalniških komponent. Leta 1999 so odprli poslovno enoto (trgovino) v Celju, pričeli pa so tudi ... Več
Zlati partner

CREAplus d.o.o.

Dolenjska cesta 242b, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAplus d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več