Računalništvo, telefonija
23.01.2019 14:01

Deli z drugimi:

Share

Najboljše Apple Watch aplikacije (1. del)

Najboljše Apple Watch aplikacije (1. del)
Najboljše Apple Watch aplikacije (1. del)

Če trenutno obstaja pametna ura, za katero ne moremo reči, da ji primanjkuje aplikacij, je to definitivno Apple Watch. Če primerjamo število aplikacij, ki jih za svoje pametne ure ponujajo Google, Samsung in Fitbit, hitro ugotovimo, da Apple Watch v tej tekmi z naskokom zmaga ne samo kar se tiče števila, temveč tudi kakovosti. Glavni razlogi, zakaj razvijalaci želijo ustvarjati aplikacije za Apple Watch so vodoodpornost, GPS, LTE in še mnogo drugih super lastnosti. Če k temu dodamo še izboljšani watchOS 5 in večji ekran pri izidu verzije Series 4, imamo odgovore na vsa vprašanja.

Ampak katere Apple Watch aplikacije bi morali najprej preizkusiti? Spletni portal Wareable je preizkusil na stotine aplikacij in izbral nekaj najboljših, ki jih predstavljamo spodaj.

Najboljša vremenska aplikacija: CARROT Weather

Za to, da boste vedno obvarovani pred žgočim soncem ali mrazom do kosti, je tukaj aplikacija CARROT Weather, ki nudi simpatičen in priročen uporabniški vmesnik z vsemi potrebnimi informacijami, ki jih potrebujemo, ko razmišljamo: “Kakšno pa bo jutri vreme?”. Če se uporabnik prijavi na premium naročnino v sklopu aplikacije, dobi še z umetno inteligenco podkrepljeni “in-app” asistent, hkrati pa si lahko po svoje razporedi ikone. Naročnina se vsekakor splača!

Cena aplikacije: £4.99 (5.69 eur) + IAP naročnina, iTunes

Najboljša vadbena aplikacija: Strava

“Kralj” med fitnes aplikacijami je na pametni uri Apple Watch v celoti sprejel GPS tek in kolesarjenje. Malce je sicer trajalo, preden so uporabniki Apple Watcha dobili to novost, vendar so rezultati s testiranj na terenu odlični: razdalje so v primerjavi s konkurenčnimi pametnimi urami in merilniki aktivnosti povsem primerljive, celotna uporabniška izkušnja pa naj bi bila stabilna in zanesljiva. Wareable sicer piše, da za kakšne resne tekače in kolesarje pogrešajo segmentiranje podatkov v živo, a je kljub temu dotična aplikacija v trgovini Appe Store trenutno daleč pred vsemi. Pomembno pa je izpostaviti še, da gre ze samostojno aplikacijo, kar pomeni, da se lahko iz hiše odpravimo tudi brez iPhona.

Cena aplikacije: brezplačna, iTunes

Najboljša Apple Watch aplikacija za povečanje produktivnosti: Things 3

Z aplikacijo Things se nahajmo globoko v “GTD” (“Get Things Dones”) teritoriju, saj govorimo o “to-do” menedžerju, ki poskrbi, da ne bomo pozabili na nobeno opravilo. Za iPhone hitro postane nuja za organizacijo celotnega življenja, saj nam omogoča, da sortiramo stvari v poglede Today, Upcoming in Anytime. S to Apple Watch aplikacijo se lahko natančno osredotočimo na trenutna opravila, ki jih lahko označimo kot “komplikacija”, že opravljena opravila, ali pa dodamo znak, če moramo nekaj nujno storiti.

Cena aplikacije: £9.99 (11.39 eur), iTunes


Najboljša aplikacija za vse športne navdušence: ESPN

Predstavljajte si, da se nahajate na sestanku v neki sejni sobi in sestanka kar ni konec. Hkrati razmišljate, da igra vaše najljubšo moštvo, vi pa nimate dostopa do rezultata. Za takšne primere je aplikacija ESPN kot nalašč, saj vas nenehno obvešča o rezultatih vaših naljubših moštev v praktično vseh športih. Če k temu dodamo še zanimivo možnost izrednih opozoril in komplikacij, lahko vidimo, zakaj je aplikacija ESPN tako oblegana.

Cena aplikacije: brezplačna, iTunes


Najboljša aplikacija za hitre in eksplozivne vadbe: CARROT Fit

Serija aplikacij CARROT je v bistvu naredila popoln preporod kategorije aplikacij, kjer govorimo o eksplozivnih vadbah – tudi CARROT fit je namenjena ravno takšni vrsti vadbe s poudarkom na 7-minutnih vadbah. CARROT umetna inteligenca uporabnika prepelje skozi raznorazne vaje z zelo zanimivimi imeni kot sta ‘Celebrity Face Punches’ in ‘Dragon Mating Dances’. Vse kar mora uporabnik narediti je, da zbere motivacijo in začne z vadbo, Apple Watch tako postane nosilni ekran za podatke o tem, katero vajo moramo delati ali kdaj moramo počivati glede na stanje telesa. Dotična aplikacija je kompatibilna s prvo omenjeno CARROT Weather.

Cena aplikacije: £3.99 (4.55 eur), iTunes


Najboljša aplikacija za delanje zapiskov: Cheatsheet

Če slučajno spadate med tiste ljudi, ki vedno pozabljajo stvari – od gesla za Wi-FI v službi do lastne telefonske številke – vam lahko aplikacija Cheatseet ustvari majhen listek hitrih zapiskov in vam ga pokaže preko Applove pametne ure. Pomembno je izpostaviti še to, da Apple Watch zahteva nakup “one-off” IAP-ja, s čimer uporabnik odklene določene ugodnosti, kot je iCloud sinhronizacija, in še nekatere druge novosti.

Cena aplikacije: brezplačna, iTunes.


Prijavi napako v članku