Računalništvo, telefonija
16.05.2018 09:11
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljše aplikacije za ogled filmov in serij

..Ne želite zamuditi svojega priljubljenega televizijskega programa, ko ste na poti? V tem prispevku preverite seznam najboljših aplikacij za predvajanje TV vsebin na mobilnih napravah..
Kodi
Kodi

Ena večjih prednosti uporabe pametnih telefonov in tabličnih računalnikov je v njihovi prenosnosti. To pomeni, da jih lahko vzamete s sabo praktično kamorkoli greste, kar seveda odpira povsem nove možnosti na področju večpredstavnostnih vsebin. Poleg igranja iger, pošiljanja in prejemanja elektronskih sporoči ter brskanja po spletu lahko mobilne naprave uporabljamo tudi za predvajanje videoposnetkov in televizijskih programov. Za to potrebujemo le ustrezno programsko opremo, ki je seveda na voljo prek spletne trgovine Google Play. V nadaljevanju si poglejmo nekaj takšnih aplikacij …

Kodi (brezplačen)

Program Kodi (XBMC) je odličen predvsem za gledanje video vsebin prek interneta. Tu filmskih posnetkov ni treba najprej prenesti, ampak jih lahko kar gledamo, saj podpira storitev videa na zahtevo. Seveda je kakovost slike odvisna od hitrosti našega interneta. Program Kodi lahko uporabljamo še za druge namene (glasba, slike in podobno), saj gre za pravo večpredstavnostno postajo. Poleg tega je program odprtokoden, kar pomeni, da je brezplačen in na voljo vsem, ki si ga želijo. Kodi je primeren za mobilne naprave Android z vsaj 12,7-centimetrskim oziroma 5-palčnim zaslonom, prenesete pa si ga lahko na povezavi http://bit.ly/Kodi-Android-RN.

YouTube (brezplačen)

Vsako sekundo je na priljubljen portal YouTube naloženih za več ur videoposnetkov, kar ne preseneča, saj število uporabnikov že več let narašča z vrtoglavo hitrostjo. Priljubljeni spletni portal ima trenutno mesečno kar 1,8 milijarde aktivnih uporabnikov. YouTube (http://bit.ly/YouTube-Android-RN) je odlična video aplikacija za pretakanje video vsebin na telefone in tablice. Ponuja namreč bogato paleto večpredstavnostnih vsebin, vključno z zabavno vsebino, novicami in glasbenimi videospoti. Poleg tega ima na voljo možnost brezplačnega naročanja na vse priljubljene programe in deljenje vsebin oziroma seznama priljubljenih vsebin na vseh napravah, kjer je program nameščen. Za naprednejše uporabnike pa je na voljo naročniški paket YouTube Red, za katerega je treba odšteti 10 ameriških dolarjev mesečno, v zameno pa dobimo videoposnetke brez oglasov.

Wondershare Player (brezplačen)

Čeprav je Wondershare (http://bit.ly/Wondershare-Android-RN) za mobilne naprave predvajalnik večpredstavnostnih vsebin, ga lahko uporabljamo tudi za dodajanje seznama priljubljenih programov. Ta seznam je potrebno predhodno prenesti na mobilno napravo (kot datoteko vrste .xml) in ga vnesti v progam. Poleg tega lahko ta program uporabljamo tudi za prenos videoposnetkov in glasbenih datotek s telefona na pametni televizor prek povezave Wi-Fi. Program na mobilnih napravah Android deluje stabilno in brez težav, vsi programi pa žal niso na voljo 24 ur na dan.

Popcorn Time (brezplačen)

Storitev Popcorn Time (http://bit.ly/Popcorn-Time-Android-RN) je med ljubitelji filmov hitro postala izjemno priljubljena, saj uporabniku zagotavlja preprost dostop do filmskih užitkov prek omrežja P2P oziroma BitTorrent. Poleg tega program omogoča tudi shranjevanje video vsebin na mobilne naprave Android. Za uporabe te storitve bomo sicer potrebovali odlično internetno povezavo. Čeprav je mobilna aplikacija Popcorn Time še vedno v poskusni fazi, v veliki meri deluje brez težav.

Netflix (plačljiv)

Platforma za pretakanje video vsebin Netflix (http://bit.ly/Netflix-Android-RN) je na voljo v številnih državah po vsem svetu, vključno s Slovenijo. Ta med drugim omogoča celo prenos priljubljenih filmskih vsebin na mobilne naprave Android in iOS, tako da je poleg pretočnih vsebin danes naročnikom na voljo možnost, da svoje najljubše vsebine predvajajo tudi brez internetne povezave. Za uporabo vstopne različice Netflixa pa bo mesečno treba odšteti 7,99 evra.


Pickbox (plačljiv)

Podobna platforma kot Netflix je tudi hrvaški Pickbox, ki je sicer na voljo tudi v slovenskem jeziku in je cenejši od Netflixa. Stane namreč 7 evrov na mesec, ponuja pa ogromno serij, filmov in risank oziroma prek 3.000 ur video vsebin. Za uporabo Pickboxa se lahko registrirate neposredno na njihovi spletni strani, v nekaterih svojih paketih pa ga ponujajo tudi slovenski telekomunikacijski operaterji. Pickbox je seveda na voljo tudi v obliki mobilne aplikacije, tako da lahko v njegovih vsebinah uživate tudi na poti, na telefon pa si jo lahko namestite na povezavi http://bit.ly/pickbox-RN.


IntoNow (brezplačen)

S programom IntoNow lahko rečete na svidenje zdolgočasenim večerom (http://bit.ly/IntoNow-Android-RN). S pomočjo tega programa se lahko povežemo s prijatelji prek spleta, medtem ko gledamo svojo priljubljeno televizijsko oddajo. Aplikacija IntoNow prepozna, kaj gledamo na televiziji, in to deli na našem družabnem omrežju. Poleg tega nam je aplikacija lahko v veliko pomoč pri iskanju novih filmskih posnetkov in televizijskih oddaj.


Prijavi napako v članku