Računalništvo, telefonija
13.01.2021 07:58
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljša aplikacija za pogovore, če vas skrbi za zasebnost

Signal je v tem trenutku najbolj priljubljena aplikacija za komunikacijo.
Signal je v tem trenutku najbolj priljubljena aplikacija za komunikacijo.

Brez večjih zadržkov lahko rečemo, da ima danes vsakdo v žepu mobilni telefon, ki ga uporablja za vse mogoče opravke. Pravzaprav je telefon postal majhen žepni računalnik, ki nam po eni strani lajša vsakdan, po drugi strani pa kroji vsako minuto našega življenja. Na žalost pa smo že ob manjši neprevidnosti lahko kaj hitro ob zasebnost, kar še posebno velja za komunikacijo. Zato ne preseneča, da mobilni programi za zagotavljanje varnih komunikacij pridobivajo na priljubljenosti, na lestvici priljubljenosti pa trenutno vodi aplikacija Signal.

Aplikacija Signal (signal.org) lahko na pametnem telefonu uporabnika, ki ga posebej skrbi zasebnost, brez težav nadomesti privzeti orodji za opravljanje telefonskih klicev in pošiljanje kratkih sporočil SMS. Signal šifrira ves promet od pošiljatelja do prejemnika in obratno, zato ni nevarnosti, da bi bil razkrit nepooblaščenim osebam. Poleg tega je Signalova napredna tehnologija za ohranjanje zasebnosti vedno vklopljena, zato bo komunikacija vedno tajna.

Sporočila v okviru aplikacije Signal so dostavljena hitro in zanesljivo celo v počasnejših omrežjih, saj je optimizirana za delovanje tudi v najbolj nezanesljivih okoljih. Za komunikacijo s prijatelji potrebujemo zgolj telefonsko številko. Na voljo je celo urejevalnik za obdelavo fotografij, ki vsebuje tudi orodje za dodajanje besedila, zato da lahko svojim slikam, ki povedo več kot tisoč besed, dodate še tisoč in prvo.


Prijavi napako v članku