Aplikacije in dodatni programi
05.03.2021 13:28
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ena boljših brezplačnih storitev VPN

Storitev ProtonVPN vas zagotovo ne bo razočarala!
Storitev ProtonVPN vas zagotovo ne bo razočarala!

Ker je večina izjemno priljubljenih spletnih storitev omejenih zgolj na območja večjih držav, mnogi izmed nas množično posegamo po storitvah, s pomočjo katerih te omejitve lahko odpravimo. Gre za programe, ki vzpostavijo navidezno omrežje VPN (navidezno zasebno omrežje). Povezava oziroma storitev VPN pa ne le prikrije našo identiteto, ampak nam zagotavlja varnejšo povezavo z omrežjem v podjetju in internetom (na primer v kavarni).

Če še ne uporabljate povezave VPN, vam priporočamo storitev ProtonVPN. Gre za razmeroma znano storitev VPN, ki je zasebna, varna in brezplačna. Storitev ponuja švicarsko podjetje ProtonMail, ki med drugim ponuja tudi brezplačno storitev pošiljanja elektronskih sporočil.

Ker je anonimnost uporabnikov za storitev ProtonVPN pomembna, ne preseneča, da pri registraciji računa ni treba razkriti ​​osebnih podatkov. Mreža strežnikov brezplačne storitve VPN ni pretirano velika, vendar zadostuje za večino dejavnosti, pri čemer se večina strežnikov nahaja v Evropi in Severni Ameriki. Brezplačna različica je v primerjavi s plačljivimi različicami še vedno nekoliko omejena, a kljub temu ni omejitve prenosa podatkov.

Uporabniki brezplačne storitve lahko koristijo strežnike zgolj v treh državah. Poleg tega pa ni na voljo posebnih funkcij, kot so dostop do blokiranih vsebin P2P / BitTorrent, blokada oglasov in tehnologija Secure Core. Če torej želimo več, bo treba skleniti mesečno naročnino, a ta ni pretirano visoka, saj znaša zgolj osem evrov. Storitev je na voljo za vse večje platforme, prenos in več informacij pa je na voljo na povezavi protonvpn.com.


Prijavi napako v članku