Računalništvo, telefonija
03.09.2020 08:49
Posodobljeno 10 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najbolje prodajani mobilni telefon v prvi polovici leta 2020

Pametni mobilni telefon iPhone 11 je šel v prvi polovici letošnjega leta v prodajo kot za stavno.
Pametni mobilni telefon iPhone 11 je šel v prvi polovici letošnjega leta v prodajo kot za stavno.

Danes so razlike med pametnimi mobilnimi telefoni praktično ničelne. Nekateri imajo sicer večje oziroma manjše zaslone, več pomnilniškega prostora, obstajajo pa še druge specifikacije, ki nam pomagajo ločiti med telefoni. Kakorkoli že, če pogledamo nekoliko širšo sliko, gre nenehno za ponavljanje enih in istih značilnosti, cene naprav pa se neprestano višajo.

Kljub temu pa je nedavno objavljena raziskava analitskega podjetja Omdia pokazala, da povpraševanje po pametnih mobilnih telefonih iPhone ni upadlo, še več, iPhone 11 je v prvi polovici letošnjega leta zasedel celo prvo mesto, ko govorimo o najbolje prodajanih telefonih. V prvi polovici letošnjega leta je bilo namreč prodanih 37,7 milijona primerkov telefonov iPhone 11, na drugem mestu pa najdemo Samsung Galaxy A51, saj je trgovcem uspelo prodati 11,4 milijona teh naprav.

Tesno za pametnim mobilnim telefonom Samsung Galaxy A51 najdemo Redmi Note 8, saj je podjetju Xiami v prvi polovici leta 2020 uspelo prodati 11 milijonov naprav. Naj kot zanimivost omenimo, da je prodaja pametnih mobilnih telefonov Android v primerjavi z lanskim letom upadla. Po drugi strani pa je povpraševanje po pametnih mobilnih telefonih iPhone naraslo. Svetla izjema med proizvajalci telefonov Android je Xiaomi, saj je povpraševanje po njegovih izdelkih v primerjavi s prvo polovico lanskega leta naraslo.


Prijavi napako v članku