Triki in nasveti
08.07.2010 12:35
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Naj vam spletna stran prebere določeno besedilo

Branje angleških tekstov je na spletni strani CarryoutText za zdaj dobro, žal pa še ne odlično.
Branje angleških tekstov je na spletni strani CarryoutText za zdaj dobro, žal pa še ne odlično.

Če si želite, da vam računalnik prebere neko besedilo, si poglejte zanimivo spletno stran www.carryouttext.com, na kateri vam to za zdaj še brezplačno stori poseben ženski glas. Žal pa ima spletna stran CarryoutText trenutno tudi nekatere pomanjkljivosti. Na primer glas, ki vam bo prebral besedilo, ima malce robotskega prizvoka, pa tudi sicer tu in tam kakšno besedo malce slabše izgovori. Slabost pa je tudi ta, da branje besedil v našem jeziku še zdaleč ne zveni razumljivo.

Natančen postopek do branja besedila izgleda takole:

  1. Pojdite na zgoraj omenjeno spletno stran in izberite Try for FREE.
  2. Ponudili se vam bosta dve opciji. Leva opcija ponuja možnost, da spletna stran besedilo pobere iz datoteke (PDF, TXT, DOC, PPT, XLS, CSV, XML ali HTML). Mi bomo v teh navodilih izbrali desno opcijo, v kateri ni potrebnega nalaganja datoteke, ampak je potrebno besedilo le skopirati na stran.
  3. Po izboru desne opcije, se vam bo torej odprlo okno, v katerega skopirajte besedilo. Spodaj pod vnešenim besedilom imate pod Select Speed tudi opcijo, s katero lahko določite hitrost branja. Besedilo potrdite s Submit to Process in za tem še s Continue.
  4. Za tem vam bo stran pretvarjala besedilo v glasovno obliko. Slabost pri tem pa je, da zna pretvarjanje trajati kar dolgo. Stran je namreč šele v beta fazi, tako da se nad tem ne smemo pretirano pritoževati. Ko bo pretvarjanje končano, vam bo stran ponudila dve opciji. Pri prvi opciji lahko branje besedila poslušate direktno na strani, pri drugi pa si branje lahko v obliki MP3 datoteke posnamete na vaš računalnik in ga poslušate od tam.

Prijavi napako v članku