Triki in nasveti
15.04.2018 14:00

Deli z drugimi:

Share

Naj odstranim to aplikacijo?

Katere programe naj odstranimo?
Katere programe naj odstranimo?

Koliko navlake imate na vašem namiznem in/ali prenosnem računalniku? Preveč? Tukaj naj bi bila kar zanimiva rešitev, s katero lahko hitro in enostavno preverimo, kateri programi so uporabni, kateri pa so popolnoma nepotrebni in samo zavzemajo dragocen prostor. Zelo zanimiva rešitev podjetja Should I Remove It, oziroma “ali naj bi to odstranil?”.

Program namestimo na osebni računalnik, kjer analizira vse programe, katere imamo nameščene na računalniku in jih med seboj po raznih ključih ocenjuje. Tako na primer lahko posamezni program razvrsti glede na velikost, čas uporabe in mnenja drugih uporabnikov.

S pomočjo teh informacij, program zgradi nekakšno listo, kjer na najvišje mesto postavi program, za katerega meni, da ga sploh ne uporabljamo in zavzema največ prostora na računalniku.

Zraven vsakega nameščenega programa pa prikaže tudi kako popularen je med drugimi uporabniki in ali ga sploh uporabljajo, oziroma kako koristen in uporaben je.

Prikaže nam tudi, v kolikšni meri želi, da odstranimo posamezni program.

Morda boste na tak način, kar hitro pridobili nekaj dodatnega prostora, na vašem računalniku. Za konec pa, lahko še odstranite sam program, čeprav je zelo “lahek” in bo vsekakor uporaben še v prihodnje.

Najboljše pa smo pustili za na konec. Kaj je to? Program je popolnoma brezplačen, nikoli ne bo zahteval plačila, kot je tudi brez nadležnih oglasov.


Prijavi napako v članku