Računalništvo, telefonija
27.10.2019 07:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Naj podjetje varuje tehnologija

.. Alarmni sistemi so vse bolj zmogljivi. Tega se zavedajo tudi vlomilci, ki raje poiščejo lažje tarče ..
Naj dom varuje tehnologija
Naj dom varuje tehnologija

Statistika postreže z zanimivimi ugotovitvami. Ste vedeli, da več kot 86 % poslovnih stavb, zasebnih hiš in stanovanj po svetu nima vgrajenega alarmnega sistema? V Sloveniji je ta delež še višji. Najverjetneje bi se več lastnikov nepremičnin odločilo za vgradnjo alarmnega sistema, če bi vedeli, da se vlomilci izogibajo hišam z vgrajenim alarmom, saj imajo “na trgu” na voljo še dovolj “enostavneje dostopnega” premoženja.

Glavni varnostnik potrebuje tudi dober vid

Video nadzor je verjetno področje, ki se v zadnjih letih najhitreje razvija in spreminja. Spremljanje žive slike in pregled dogodkov je pri modernih video sistemih zgodovina – s pomočjo pametne detekcije ljudi in vozil deluje videonadzorni sistem aktivno in opozarja na kritične situacije takoj. Le tako dobivajo kamere resnično funkcijo in ne samo analizo nečesa, kar se je že zgodilo ali pa so odvisne od pozornosti operaterja. Človeški faktor se je vedno izkazal kot najšibkejši člen sistemov tehničnega varovanja.

Podjetje Mobicom iz Trzina, zastopnik in distributer opreme za tehnično varovanje, požarne sisteme in video nadzor zastopa na slovenskem trgu tudi blagovno znamko UNIVIEW, inovativnega razvijalca in proizvajalca celega spektra elementov za postavitev enostavnih ali zelo kompleksnih videonadzornih sistemov. Da gre resnično za inovativno podjetje z velikim potencialom, nakazuje poteza kitajskega velikana, podjetja Alibaba, ki je investiralo 500 milijonov dolarjev in s tem pridobilo 15 % delež.

Če bi želeli nadgraditi tudi vaš poslovni objekt z žičnim video nadzorom, lahko v oktobru izbirate med dvema akcijskima kompletoma UNIVIEW EASY in PRIME “Četrta kamera brezplačno”, ki vključujeta mrežni snemalnik, trdi disk in štiri kupolaste kamere s prihrankom do 280 evrov. Za več informacij obiščite mobicom.si.

Vaši senzorji še delajo tako, kot morajo?

Protivlomni sistem v svoji hiši, stanovanju ali poslovnem prostoru ste montirali zato, da vam dobro služi. Ter da je zelo natančen, vesten, ne moti z lažnimi alarmi in je vedno pripravljen na pravo akcijo. Treba je vedeti, da imajo infrardeči senzorji premika, ki danes nadzorujejo skoraj 90 % vseh notranjih prostorov varovanih objektov, življenjsko dobo do 8 let. Skoraj zagotovo imate doma alarm blagovne znamke DSC, zato vam podjetje Mobicom ponuja nakup senzorjev DSC LC-100 PI IR v paketu po 6 kosov za samo 54 evrov. Če uporabljate DSC senzorje drugega tipa, lahko po posebnih cenah do konca septembra kupite tudi te. Obiščite spletno trgovino mobicom.si.


Prijavi napako v članku