Življenjski slog
Fotoaparati in kamere
29.03.2023 07:26

Deli z drugimi:

Share

Naj bo vaš dom pametnejši

Kamere so z brezžično Wi-Fi povezavo, dostopnimi cenami in spremljanjem slike in zvoka na pametnih telefonih postale priljubljena tehnologija v mnogih domovih. A danes je na voljo še mnogo več.
EZVIZ brezžični video domofoni imajo, podobno kot kamere, možnost dvosmerne komunikacije preko povezave s telefonom. Foto: EZVIZ
EZVIZ brezžični video domofoni imajo, podobno kot kamere, možnost dvosmerne komunikacije preko povezave s telefonom. Foto: EZVIZ

Med kamerami za dom so priljubljene tudi video otroške varuške. Otroška varuška je nujen pripomoček, če imamo doma malčka. Ko enkrat zapremo vrata otroške spalnice, želimo imeti pregled nad tem, ali je vso noč zagotovo vse tako, kot mora biti.

Video otroška varuška EZVIZ CS-BM1 omogoča oddaljeno spremljanje otroka. Njena posebnost je ta, da je izdelana iz otroku prijaznih materialov in je brez ostrih robov. Lahko jo namestite na otroško posteljico ali v bližino igralne površine. Kako pa je s snemanjem v temi? Vemo, da se pri mnogih kamerah  vklopijo moteče IR LED diode, ki bi lahko zmotile otroški spanec. Prav zato video otroška varuška EZVIZ CS-BM1 omogoča snemanje v temi brez IR LED diod.

Kamera je brezžična, kar po eni strani pomeni enostavno namestitev kamorkoli, po drugi pa manj nevarnosti za vašega malčka. Prenaša video v Full HD (1920 x 1080) ločljivosti, napaja pa jo vgrajena 2000 mAh baterija. Ima tudi vhod za kartico microSD do velikosti 256 GB, na katero shranjuje posnetke.

Ker to ni le kamera, ampak prava video otroška varuška, samodejno zaznava jok ali aktivnost otroka ter vas o tem obvešča na pametni telefon. EZVIZ aplikacija omogoča enostavno namestitev in pestro paleto različnih funkcij, med njimi tudi dvosmerno avdio komunikacijo ter shranjevanje posnetkov v oblak EZVIZ CloudPlay (potrebna je naročnina). Na voljo je tako v modri kot v roza barvi.

Notranje in zunanje IP kamere

EZVIZ ima na voljo še vrsto ostalih pripomočkov, ki vam olajšajo vsakdan in naredijo vaš dom pameten. Poleg varuške si lahko omislite kakovostne IP kamere, ki jih odlikuje enostavna namestitev in upravljanje prek aplikacije na mobilnem telefonu (Android in iOS). Povežete jih v domač brezžični Wi-Fi in že ste pripravljeni.

Na voljo so tako za notranjo kot za zunanjo uporabo. Lahko si omislite statične ali takšne, ki se vrtijo za 360 stopinj. Pohvalijo se lahko s sliko visoke ločljivosti ter možnostjo hrambe posnetkov na kartico v sami kameri ali v oblak. Prav tako imajo mikrofon in zvočnik za dvosmerno komunikacijo. Zaznavajo lahko gibanje, nekatere pa mu tudi sledijo in ga samodejno približajo. V vsakem primeru vas o nepredvidenem gibanju obvestijo preko aplikacije na telefonu. Nadgradite jih lahko s posebnim solarnim panelom, ki bo poskrbel za dolgo avtonomijo baterije.

Zanimiva rešitev za vsakdan in za varovanje doma je tudi pametni domofon. Ko ga bodo nepridipravi zagledali, bodo dvakrat premislili, ali je vredno tvegati. EZVIZ brezžični video domofoni imajo, podobno kot kamere, možnost dvosmerne komunikacije preko povezave s telefonom. Poleg tega boste obiskovalca pred vrati lahko videli tudi ponoči, kar omogoča IR senzor.

Pametne vtičnice

Pametne vtičnice so poceni in učinkovit začetek opremljanja pametnega doma. V osnovi lahko z njimi vklapljate in izklapljate naprave, lahko pa vsebujejo tudi druge napredne funkcije.

Z aplikacijo EZVIZ lahko vtičnice upravljate kjerkoli in kadarkoli. Preverite lahko, ali so naprave, ki so nanje priključene, vklopljene ali izklopljene. Če imate vanje priključene svetilke, lahko nastavite urnik, tako da se vklapljajo in izklapljajo medtem, ko ste na dopustu. S tem dom daje vtis, da ni prazen. Scenarijev uporabe je ogromno, in ko jih boste odkrili, ne boste vedeli, kaj ste prej počeli brez njih.

Prihajata prenosni solarni panel in mobilna baterija

V kratkem bo pri podjetju Tech Trade na voljo tudi EZVIZ prenosni solarni panel, ki je kot nalašč za kampiranje ali avtodome, pa tudi mobilna baterijska enota moči 607 Wh, ki zagotavlja energijo na potovanju, uživanju na prostem ali nenadnem izpadu energije. Zasnovana je za polnjenje vaših naprav, vključno z možnostjo hitrega polnjenja preko USB-C in »navadne« vtičnice, na katero lahko priklopite na primer majhen potovalni hladilnik. Na voljo je tudi 12V vtičnica, kakršno poznamo iz avtomobilov. Pravi hranilnik energije v kompaktnem ohišju!

Več o napravah EZVIZ na www.techtrade.si (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
brezžične kamere prenosni solarni polnilci

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TechTrade Trzin
Za več informacij so vam na voljo pri TechTrade Trzin
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TechTrade Trzin? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več