Računalništvo, telefonija
20.03.2016 12:47
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nagrada Red Dot za MakerBot Replicator

Tridimenzionalni tiskalniki se vedno bolj približujejo domačim uporabnikom, na kar nakazuje prestižna nagrada Red Dot za oblikovno dovršen izdelek.
Nagrada Red Dot za MakerBot Replicator
Nagrada Red Dot za MakerBot Replicator

MakerBot Replicator, namizni tridimenzionalni tiskalnik, prinaša brezhibno izkušnjo tridimenzionalnega tiskanja tako za začetnike kot strokovnjake. Naprava ima enostaven uporabniški vmesnik z vrtljivim gumbom in 3,5-palčnim barvnim zaslonom. Z mobilno napravo lahko pripravite in zaženete tiskanje. Poleg tega imajo tiskalniki MakerBot vgrajeno kamero, ki uporabnikom omogoča daljinsko spremljanje procesa tiskanja. Inovativna glava Smart Extruder omogoča uporabnikom zamenjavo obrabljene glave tiskalnika v nekaj minutah in tako se zmanjša čas, ko tiskalnik ne dela.

Sodniki, ki so ocenjevali tridimenzionalni tiskalnik, so povedali: »Ta tridimenzionalni tiskalnik ponuja navdihujočo, odprto zasnovo. Njegova robustna, tehnična estetika se odlično ujema z industrijskim okoljem.«

Nagrada Red Dot je tridimenzionalni tiskalnik MakerBot Replicator postavila še eno stopnico višje pred konkurenco. Za izdelek s tako elegantno obliko se hitro najde prostor v pisarni ali doma in ga z veseljem pokažemo pred potencialnimi strankami ali prijatelji.

Nista pa samo zunanjost in oblika edini dobri lastnosti tega tridimenzionalnega tiskalnika. Izpostaviti je treba tudi kakovost natisnjenega modela, ki je vrhunska. Skrbno razvit program za pripravo modelov MakerBot Desktop omogoča veliko izbiro nastavitev, ki jih uporabnik lahko prilagodi po svojih zahtevah. Ker je tiskalnik mišljen kot naprava »plug & play«, se lahko uporabijo tudi standardne nastavitve in tiskanje se začne v nekaj minutah brez predhodnega znanja. V programu lahko vidimo predogled tiskanja, ki nam omogoča ogled modela po plasteh. Izpišeta se tudi čas tiskanja in poraba materiala, ki sta še kako dobrodošli informaciji. Z najnovejšo posodobitvijo programske opreme pa natisnemo tridimenzionalni objekt tudi do 30 odstotkov hitreje.

Samo tiskanje objektov poteka sila preprosto. Z naprednim uporabniškim vmesnikom na tiskalniku določimo datoteko, ki smo jo predhodno pripravili v programu MakerBot Desktop. Pred vsakim začetkom tiskanja MakerBot Replicator kalibrira svojo delovno površino in tako zagotovi uspešno tiskanje prve plasti. Za konstantno, enakomerno tridimenzionalno tiskanje skrbi Smart Extruder, ki zaznava pretok materiala. V primeru napake na materialu ali če materiala zmanjka, se tiskanje začasno ustavi, dokler uporabnik ne zamenja materiala. Ko se napaka oziroma material zamenja, se tiskanje nadaljuje in tako je lahko večurno delo uspešno zaključeno.

Za piko na i pa poskrbi vrhunski material MakerBot PLA, ki je najboljši material v svojem razredu. Trenutno lahko izbirate med 34 različnimi barvami.

5. generacija MakerBot Replicator postavlja nove standarde v namiznem 3D printanju

Seveda pa so snovalci pridni tudi z nadgradnjami. Zadnja različica je že na voljo in sliši na ime PowerSpec 3D Pro ter se že ponaša s titulo 3D tiskalnika leta 2016. Za več informacij se obrnite na 3Way d.o.o.


Prijavi napako v članku