Facebook
22.12.2011 11:17
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nadležni oglasi med objavami na Facebookovem zidu?

Nihče ne da nič brezplačno!
Nihče ne da nič brezplačno!

Družabno omrežje Facebook ni bilo postavljeno zato, da nam bi olajšalo povezovanje z družinskimi člani, prijatelji in znanci. Mark Zuckerberg je priljubljeno omrežje seveda postavil izključno zato, da bi z njim mastno zaslužil. Ker »nevsiljiva« oglaševanja niso več tako dobičkonosna kot pred leti, naj bi Facebook v prihodnjem letu pričel oglase objavljati kar na zidih uporabnikov.

Če gre verjeti spletnim špekulacijam, naj bi Facebook število objavljenih reklamnih oglasov na zidih uporabnikov povečeval postopoma. V prvi polovici naslednjega leta naj bi bilo število oglasov na zidih omejeno le na enega dnevno. Pri Facebooku verjetno računajo na to, da si s tem pristopom ne bodo nakopali prevelike jeze uporabnikov njihovih storitev. Uporabniki naj bi za nameček videli le oglase tistih podjetji, ki so jih predhodno »lajkali«.

Facebookove reklamne oglase na zidovih naj bi bilo mogoče zapreti. Kljub temu uporabniki naj ne bi imeli možnosti izklopa prikazovanja oglasov. To je po eni strani razumljivo, saj bi to v nasprotnem primeru za Facebook pomenilo manjši zaslužek z naslova oglaševanja. Proti koncu leta naj bi se število prikazanih oglasov na zidovih uporabnikov povečalo do pet na dan. Mi lahko ob tem le upamo, da to ne bo občutno spremenilo naše uporabniške izkušnje.


Prijavi napako v članku