Obvestila podjetij
17.03.2011 16:02
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nadgradnja vzdrževanja sistemov na daljavo

Mnoga majhna in srednje velika podjetja nimajo zaposlenih lastnih sistemskih inženirjev ali pa je njihovo število močno omejeno. Po drugi strani so najsodobnejše informacijske tehnologije tudi v teh podjetjih nepogrešljive, saj omogočajo ustrezno podporo za uspešno nastopanje na trgu. V ta namen igrajo pomembno vlogo proizvajalci strojne in programske opreme ter njihovi partnerji, ki lahko večji del bremena vzdrževanja sistemov in tehnične podpore prevzamejo na svoja pleča. Klasični model vzdrževalnih storitev pri družbi Hewlett-Packard nadgrajujejo s proaktivnim vzdrževanjem na daljavo, imenovanim Insight Remote Support. V kombinaciji s splošnimi in nadgrajenimi garancijskimi pogoji ta rešitev zagotavlja brezhibno delovanje informacijskih sistemov in razbremeni podjetja, da lahko vse svoje vire posvetijo doseganju poslovnih ciljev.
Nadgradnja vzdrževanja sistemov na daljavo
Nadgradnja vzdrževanja sistemov na daljavo

Programska oprema HP Insight Remote Support zagotavlja varno oddaljeno tehnično podporo za HP strežnike , diskovne sisteme, SAN, mrežno ter ostalo IT opremo v režimu 24 x 7, tako da se lahko namesto z zamudnim reševanjem problemov podjetje in njegovi zaposleni ukvarjajo z aktivnostmi, ki prinašajo poslovne rezultate. Podprti sistemi so namreč vseskozi pod varnim oddaljenim nadzorom, s tem pa se že vnaprej znižujejo tveganje morebitne napake na strojni opremi. Storitev je brez doplačila vključena v osnovno garancijo, v Care Pack storitve ali v HP pogodbeno vzdrževanje, seveda pa je nivo podpore odvisen od izbranih garancijskih/vzdrževalnih pogojev. V primeru, da uporabnik ob nakupu strežnika HP izbere na primer HP Care Pack storitev »Call-to-Repair«, je zaradi samodejne zaznave napake pri delovanju in notifikacije HP-jevega centra za vzdrževanje čas odprave še krajši. V primeru »Call-to-repair« storitve HP Insight Remote Support ne samo javi napako, ampak sproži tudi servisni postopek, ki se začne z diagnosticiranjem napake na daljavo; če napake ni možno odpraviti na tak način, uporabnika obišče usposobljen tehnik, ki opremo povrne v operativno stanje znotraj zagotovljenega časovnega okna, merjenega od prve prijave napake. Ob tem le-ta popravi oziroma zamenja okvarjene komponente, saj storitev pokriva vse sestavne dele. Uporabnikom sta na voljo dva tipa Insight Remote Support rešitev in sicer Standard in Advanced, ki se razlikujeta glede na potrebe in obseg funkcionalnosti. HP Insight Remote Support rešitev si lahko uporabniki brezplačno prenesejo s spleta.

HP Insight Remote Support Standard

HP Insight Remote Support Standard (HP IRSS), najnovejši član družine, predstavlja zelo primerno rešitev za majhna in srednje velika podjetja, ki ne potrebujejo lokalno nameščenih orodij za upravljanje z lastno IT infrastrukturo. Optimizirana je za informacijske sisteme, katerih velikost ne presega 50 strežnikov. HP IRSS za svoje delovanje ne potrebuje ločenega strežnika, temveč lahko gostuje na enem izmed obstoječih sistemskih strežnikov, skupaj z drugimi aplikacijami. Podprt je na x86 ProLiant strežnikih, Integrity strežnikih, x86 in Integrity strežniških rezinah ter na EVA diskovnih sistemih. HP IRSS omogoča izboljšan nadzor nad delovanjem strežnikov in ostale opreme, samodejno zaznavanje napak pri delovanju in posredovanje natančnih podatkov za namene odpravljanja napak HP-jevemu centru za vzdrževanje. Na ta način je zagotovljeno samodejno ukrepanje oziroma izvajanje vdrževalnih storitev.

Insight Remote Support Advanced

Za razliko od različice Standard je Insight Remote Support Advanced (HP IRSA) namenjen večjim in kompleksnejšim okoljem, kjer je podpora na daljavo komplementarna lokalno nameščeni rešitvi za nadzor in upravljanje s sistemsko strojno opremo. HP IRSA je pravzaprav dodatek za Windows verzijo HP Systems Insight Manager-ja (HP SIM), ki predstavlja celovito orodje za upravljanje in nadzor nad delovanjem HP strojne opreme. Po možnosti lahko konfiguriramo povezavo z orodjem HP Operations Manager s ciljem, da se zagotovi tudi večja avtomatizacija procesov in dinamično ugotavljanje zdravja tako fizičnih, kot virtulnih sistemov.

HP Insight Remote Support Advanced uporabniku zagotavlja oddaljeno podporo, vključno s proaktivnimi storitvami, za HP-jevo opremo in tudi opremo izbranih drugih proizvajalcev. Dodatna funkcionalnost je samodejno ugotavljanje statusa veljavnih garancijskih pogojev, vzdrževalnih pogodb ter Care Pack storitev in pravočasno opozarjanje uporabnika pred njihovim iztekom. Priporočljivo je, da se rešitev izvaja na namenskem strežniku, ki istočasno gosti tudi HP SIM. Podprta je na skoraj vseh HP-jevih strežnikih, strežniških rezinah in diskovnih sistemih. HP IRSA poleg osnovnih funkcionalnosti dodatno omogoča izvajanje proaktivnih storitev, kot so spremljanje zdravja opreme, ugotavljanje razpoložljivosti sistemov ter nameščanje popravkov (na voljo uporabnikom HP Mission Critical in Proactive storitev). Rešitev lahko integriramo z orodjem HP Systems Insight Manager, kar dodatno poenostavi proces nudenja tehnične podpore na daljavo.

Skupaj z vodilnim proizvajalcem sistemske strojne opreme, družbo Hewlett-Packard, si v podjetju ATR.SIS prizadevamo za implementacijo celovitih rešitev, ki vključujejo tudi napredne storitve. Z njimi dosežemo brezhibno delovanje sistemov, visoko razpoložljivost ter najmanjšo možno mero tveganj, povezanih s grožnjo prekinitve poslovanja.

Mitja Koželj, ATR.SIS d.o.o.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ATR.SIS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ATR.SIS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ATR.SIS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku