Računalništvo, telefonija
17.03.2020 07:30

Deli z drugimi:

Share

Na WhatsApp prihajajo samouničujoča sporočila

Kmalu bomo lahko sami določili, kdaj se bodo naša sporočila v WhatsAppu samodejno izbrisala.
Kmalu bomo lahko sami določili, kdaj se bodo naša sporočila v WhatsAppu samodejno izbrisala.

Sporočila storitev WhatsApp ima med uporabniki pametnih mobilnih telefonov, tabličnih računalnikov in drugih mobilnih naprav nedvomno zelo veliko privržencev. Trenutno ga namreč za komunikacijo in dopisovanje aktivno uporablja že več kot dve milijardi posameznikov širom sveta. Število uporabnikov, predvsem mlajših pa se povečuje s svetlobno hitrostjo, ti pa seveda zahtevajo vedno nove funkcionalnosti, ki jih programerji podjetja Facebook pripravljajo kot za stavo.

Zato ne preseneča, da so programerji podjetja Facebook v novo poskusno različico mobilne aplikacije WhatsApp za Android, ki je namenjena širši skupini preizkuševalcev, vključili možnost samodejnega brisanja sporočil. Tovrstna sporočila so namreč vse bolj priljubljena med najstniki in študenti, ki ne želijo obdržati zgodovine pogovora. To je privlačna funkcija tudi za vse tiste, ki iz takšnih ali drugačnih razlogov ne želijo obdržati svojih fotografij in sporočil v okviru aplikacije WhatsApp.

Predhodno znana funkcionalnost pod imenom “Disappearing Messages”, se po novem imenuje “Delete Messages”. Najnovejša poskusna različica mobilne aplikcije WhatsApp pa spreminja tudi časovni okvir, v katerem bo aplikacija sporočila samodejno izbrisala. Ta namreč ponuja časovno omejitev za izbris sporočila v eni uri, enem dnevu, enem tednu, enem mesecu ali celo v letu dni. Vsa tovrstna sporočila bodo imela na levi strani ikono ure, kar bo dejansko pomenilo, da so časovno omejena in da se bodo samodejno izbrisala. Možnost samodejnega izbrisa sporočil naj bi bila vsem uporabnikom na voljo že v nekaj mesecih.


Prijavi napako v članku