Računalništvo, telefonija
14.04.2010 12:51
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Na poti k e-kompetentni šoli

SIRIKT 2010 je že četrti po vrsti in bo potekal med 14.04 in 17.04.2010 v kongresnem centru hotelov Hit holidays Kranjska Gora.
SIRIKT 2010 je že četrti po vrsti in bo potekal med 14.04 in 17.04.2010 v kongresnem centru hotelov Hit holidays Kranjska Gora.

Mednarodna konferenca SirIKT 2010 je ţe tradicionalni in največji dogodek v Sloveniji s področja izobraževanja in izpopolnjevanja ter implementiranja informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževalne institucije. Strokovnim delavcem, učiteljem, profesorjem in zainteresirani javnosti bo ponujen pester izbor strokovnih predavanj, uporaba didaktičnih pripomočkov, izmenjave izkušenj s področja uporabe informacijske tehnologije v vzgojno izobraževalnih procesih.

SIRIKT 2010 je že četrti po vrsti in bo potekal med 14.04 in 17.04.2010 v kongresnem centru hotelov Hit holidays Kranjska Gora, in sicer v hotelu Kompas in hotelu Larix, kjer bo ponujen pester izbor strokovnih predavanj, delavnic in simpozijev.

Osrednja tema letošnje konference SIRIKT 2010 je »Na poti k e-kompetentni šoli«, saj je cilj postaviti temelje uspešnega usposabljanja in izobraževanja šole na področju uporabe informacijske in komunikacijske tehnologije v izobraževalnem procesu.

Zavedamo se, da je uspešna razvojna strategija informacijske in komunikacijske tehnologije (IKT) osrednjega pomena za vsako nacionalno skupnost današnjega časa. Živimo v obdobju digitalizacije, ki prinaša nove izzive poučevanja in učenja, zato si iz leta v leto prizadevamo narediti korak več pri informatizaciji izobraževalnih institucij in smo vsako leto tudi naprednejši pri uporabi le te, kar je razvidno pri številu prispevkov, številu predavateljev in kar je najpomembneje, interesu udeležencev.

Mednarodna konferenca SIRIKT 2010 je izrednega pomena za vzpostavitev novih smernic na področju informacijske in komunikacijske tehnologije. Zato na enem mestu združujemo plenarna predavanja, kratke predstavitve, delavnice in simpozije na katerih pedagoški in strokovni delavci predstavijo svoje izkušnje z uporabo informacijsko komunikacijske tehnologije. V program so vključene izobraževalne institucije od vrtca do univerze.


Prijavi napako v članku