Računalništvo, telefonija
24.12.2015 07:40
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Na daljnem vzhodu porazno zanimanje za tablico Apple iPad Pro

Podjetje Apple polaga velike upe na gigantsko tablico iPad Pro!
Podjetje Apple polaga velike upe na gigantsko tablico iPad Pro!

V mesecu novembru se je začela prodaja relativno dragega Applovega tabličnega računalnika iPad Pro, ki lahko brez težav nadomesti tako namizni kot prenosni računalnik. Novost je namreč opremljena s kar 12,9-palčnim (32,8-centimetrskim) zaslonom z več kot 5 milijoni točk poleg tega ima na voljo še digitalno pisalo Apple Pencil oziroma digitalno pisalo. S pomočjo slednjega lahko uporabniki rišejo in ustvarjajo v aplikacijah kot je Paper ali pa Adobe Comp, ki služi kot orodje za oblikovanje spletnih strani in mobilnih aplikacij.

Ker pa je za Applov tablični računalnik iPad Pro na Kitajskem treba odšteti kar preračunanih 830 evrov, ne preseneča, da je povpraševanje po njem daleč pod pričakovanji računalniškega giganta. Doslej na bi namreč na Kitajskem trgovci skupno prodali le 49 tisoč tablic iPad Pro, kar je seveda za ogromen kitajski trg zanemarljivo malo. Za primerjavo lahko tu navedemo, da je bilo v enakem obdobju na kitajskem trgu prodanih kar desetkrat več tabličnih računalnikov iPad Air 2 kot pa profesionalnih tablic iPad Pro.

Kljub slabi prodaji tabličnega računalnika iPad Pro na kitajskem trgu, podjetje Apple z novostjo dobro služi. Doslej naj bi namreč računalniški gigant z njim zaslužil že za okoli preračunanih 2,2 milijarde evrov.


Prijavi napako v članku