Računalništvo, telefonija
27.02.2017 00:43
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

MWC 2017: Huawei Watch 2 z vzdržljivostjo baterije do 25 dni

Dobre prakse na področju kibernetske varnosti
Dobre prakse na področju kibernetske varnosti

Pri Huawei so predstavili novo generacijo pametne ure imenovano Huwei Watch 2. Predstavitev je presenetljiva saj sprva ni kazalo, da bi se kitajski proizvajalec spogledoval z razvojem novih pametnih ur. Kot kaže bo leto 2017, leto pametnih ur saj se predstavitve novih modelov kar vrstijo. Vprašanje, ki se ob predstavitvi Huawei Watch 2 postavlja je seveda ali vas bo ura prepričala?

Najprej je potrebno omeniti očitno. V primeru, da vam pametne ure niso všeč, vas Huawei Watch 2 ne bo zanimala. Ohišje je obsežno vsaj glede na višino kar bo predstavljajo težave pri vsakdanji uporabo zlasti pri oblačenju jaken in podobnih oblačil. Preseneča tudi relativno majhen zaslon na uri. Vendar pa po drugi strani ura ponuja vse kar bi od pametne ure v letu 2017 pričakovali. Prisotni so tako senzorji za merjenje srčnega utripa, GPS in LTE povezljivost. Edino kar manjka, in kar je presenetljvo, je vodoodpornost. Steklo na prednji strani je Gorilla Glass 3 in ne več Sapphire, ki je prisoten pri predhodni generaciji. Razlog za uporabo manj trpežnega stekla je najverjetneje pri teži saj je Sapphire steklo težje. Na voljo bosta dva modela in sicer Huawei Watch 2 in Huawei Watch 2 Classic. Slednji se razlikuje predvsem po obliki.

Ura naj bi brez polnjenja in v polni funkcionalnosti zdržala 2 dni preden jo bo potrebno priklopiti na polnilec. Pri Huawei pa so pripravili tudi poseben način delovanja, ki vam prikazuje izključno čas ter pomembnejše statistike vašega vsakdanjega gibanja. V tem primeru pa naj bi ura zdržala do 25 dni. Vsekakor je takšno trditev potrebno preveriti v praksi vendar pa bi skoraj mesec dni trajajoča baterija mogoče koga prepričala v nakup.


Prijavi napako v članku