Telefoni
30.06.2014 17:53

Deli z drugimi:

Share

Motorola napada z dovršenim oblikovanjem

Motorola napada z dovršenim oblikovanjem
Motorola napada z dovršenim oblikovanjem

Pametne ure se vse bolj uveljavljajo kot nova produkta kategorija. Temu potruje tudi veliko število proizvajalcev, ki se odloča za razvoj in ponudbo lastnih modelov ur, ki bi naj, po prihodu tablic v letu 2010, uporabnikom ponudile naslednjo generacijo razburljivih produktov.

Po prvih predstavitvah Samsunga in nato LG, kjer težko govorimo o uri ampak bolj o nerodno zmanjšanem telefonu kateremu je dodan pas za zapet okoli zapestja, je Motorola predstavila svoje najnovejše orožje. Moto 360 se zdi kot odrešitev od naravnost grdih oblik predhodno omenjenih ostalih proizvajalcev. Na prvi pogled se takoj opazi povsem drugačna oblika pametne ure. Oblikovalci so se zgledovali po starodavnih metodah prikazovanja časa, sončnih urah. Zaslon je s tem okrogel in predstavlja dobrodošlo osvežitev po pravokotnih tablicah in pametnih telefonih.


V tem trenutku, poleg prvih vtisov in demonstracije delovanja, podrobnejših informacij o specifikacijah in cenah ni. Enako velja za datum začetka prodaje. Po neuradnih informacijah naj bi Moto 360 v Evropi stal okrog 250 EUR z začetkom prodaje v poletnih mesecih. Slednje je sicer nenavadno saj gre iz prodajnega vidika slabše mesece. Zagotov pa je, da bo Moto 360 deloval na Googlovem novem Android Wear operacijskem sistemu. Izključno za pametne ure oblikovana različica Android OS, bo uporabnikom tako ponujala možnost komuniciranja, navigacije, uporabe koledarja, budilke, spremljanje športnih aktivnosti ter ostalih aplikacij, ki jih bodo ponujali razvijalci.

Vas zanima več iz te teme?
Motorola telefoni

Prijavi napako v članku