Igre
07.05.2019 12:00

Deli z drugimi:

Share

Mordhau novi svetovni hit?

Mordhau novi svetovni hit?
Mordhau novi svetovni hit?

Pred kratikim je bila izdana igra z imenom Mordhau in za slednjo zelo vročo uspešnico je v glavnem odgovoren slovenec Marko Grgurovič. Z izdelavo je doktorski študent informatike in računalništva pričel samostojno zgolj v svojem prostem času, kasneje pa je projekt k sebi pritegnil še devet preostalih mednarodnih razvijalcev in skupaj so ustanovili podjetje Triternion.

Igra je postavljena v čas srednjega veka, vi kot igralec pa zavzamete vlogo srednjeveškega bojevnika, ki se tako preko spleta spopade še s preostalimi nasprotniki. Bojujete se iz načina prvoosebne perspektive, med samo igro pa se lahko opremite z najrazličnejšimi orožji, kot so različni meči, gorjača ali lok. Igra ima izjemno dober in zabaven način bojevanja, poleg tega pa jo krasi še enostaven vmesnik. Vse skupaj je zgrajeno na Unreal Engine 4 vmesniku.

Zametki igre segajo v leto 2017, ko je Marko svoja sredstva za ravoj Mordhaua množično pričel zbirati na razvojni platformi Kickstarter. Pri tem je bil zelo uspešen, saj so številni podprli njegov projekt in tako zbrali malce manj kot 300.000 ameriških dolarjev. Igra je izšla 29. aprila in je nemudoma postala praktično hit po vsem svetu. Hitro je postal namreč najbolj prodajan naslov na igralni platformi Steam, ki velja za največjo spletno trgovino z računalniškimi igrami. Večigralska srednjeveška pretepačina tako že od izida igre kraljuje na samem vrhu.

Na voljo je več igralnih možnosti, od klasičnega Deathmatcha (vsak proti vsakem), Battle Royal (zmaga zadnji preživeli), Horde (igralci med seboj sodelujejo) in pa Frontline, ki je prav tako sodelovalni način (uničiti nasprotnikov objekt). Pri tem imate sami možnost izbrati način bojevnika. Projekt Mordhau je namreč visoko presegel svoje zastavljene cilje, saj je bilo prodanih že približno 200.000 izvodov, nihče pa niti pomisliti ni upal, da bo igra čez noč požela tako uspeh in postala množično prodajana in zaželjena. Igro je mogoče kupiti preko Steama, redna cena tako znaša 24,99 evra, trenutno pa še traja 10 % popust, kar pomeni, da boste za videoigro odšteli 22,49 evra. Trenutno še največja težava za igro predsavlja prezasedenost spletnih strežnikov, na katerih potekajo srednjeveški boji, razvijalci pa so zatrdili, da bodo slednjo nevšečnost kar se da hitro odpravili. Na Steamu si lahko preberete tudi številne pozitivne kritike, ki jih je oddalo že nekaj več kot 4.000 igralcev, splošen odziv pa je vsekakor pozitiven.


Prijavi napako v članku