Obvestila podjetij
07.04.2021 17:34
Posodobljeno 4 dnevi nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Monster Energy Supercross – The Official Videogame 4

Videti je, kot da motoristične igre izdeluje samo še italijanska skupina Milestone, kar je tako dobro kot slabo. Dobro zato, ker so si v prostocestnem Ridu, asfaltnem MotoGP-ju in razbrazdanem Supercrossu nabrali obilico izkušenj. Slabo pa, ker kljub vsemu niso vrhunski studio in ker so vsakoletne izboljšave njihovih iger največkrat precej površinske. Prav to velja za četrti MESX, ki nosi uradni žig prvenstva Monster Energy AMA Supercross. Le-to se odvija v Združenih državah in je pri nas manj znano kot predvsem evropsko prvenstvo MXGP, v katerem tekmuje naš as Tim Gajser. Bistvena razlika med Supercrossom in Motocrossom je, da se tekme v prvem odvijajo v dvoranah, v drugem pa na prostem.

Igra MESX4 postreže z dobrim vzdušjem in spodobnim dirkanjem. Motocikli lepo grabijo po različnih podlagah, se spektakularno odganjajo s skakalnic in po ravnem drvijo kot za stavo. Vozniki se butajo in odbijajo, gledalci pa navijajo. Občutek je nekje med simulacijo in arkado; igra ne utruja z vsemi podrobnostmi, daje pa veliko poudarka na držanje linije in pravilno prenašanje motoristove teže, zlasti pri skokih, ki se ob nepazljivosti hitro izjalovijo. Z nastavljanjem težavnosti je MESX4 dokaj prijazen do začetnikov, je pa res, da se ne trudi kaj dosti z učenjem, tako da je treba veliko ugotoviti sam. Celo tega ne izveš, kaj je “scrubbing” (vodoravno postavljanje motocikla med letenjem po zraku za boljši izkoristek). Na drugi strani bodo lastniki prejšnje oziroma prejšnjih inačic hitro opazili, da ni prav dosti novosti, ki bi poglobile igranje.

Škoda, kajti igra je drugače solidna, predvsem glede predstavitve in kariere, ki poka od dogodkov in omogoča nadgrajevanje motocikla ter voznika v slogu iger RPG, internetni multiplayer pa prav tako nudi obilo zabave. Vdelana sta urejevalnik prog, ki omogoča deljenje lastnih stez s spletno skupnostjo (žal se po njih ni mogoče zapoditi spletno), in prenovljeno odprto območje z gozdovi, polji ter vasjo za svobodno navijanje ročice za plin. In seveda je tu polna uradna licenca prvenstva Supercross z več kot sto vozniki v kategorijah 450SX in 250SX, enajstimi štadioni, sedemnajstimi dirkami v sezoni in dolgo vrsto znamk ter pokroviteljev. Če je dodajanje v širino namesto v globino vredno stroška, presodite sami.

Vas zanima več iz te teme?
Colby

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem COLBY d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri COLBY d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Colby

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem COLBY d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku