Računalništvo, telefonija
08.12.2023 17:00

Deli z drugimi:

Share

Monitorji AOC in Philips postajajo prestižni prvaki EPEAT Climate+

Certifikat EPEAT Climate+ odlikuje monitorje AOC in Philips kot vodilne v prizadevanju za bolj trajnostne elektronske izdelke.

V pomembnem koraku k okoljski odgovornosti in inovacijam v elektronski industriji, MMD, vodilno tehnološko podjetje in licenčni partner za monitorje blagovne znamke Philips, ter AOC, eden vodilnih proizvajalcev zaslonov, ponosno oznanjata svojo nedavno pridobitev certifikata EPEAT Climate+. Njihovi logotipi so zdaj vidno prikazani na EPEAT spletni strani, kar pomeni njihovo pomembno vlogo in prepoznavnost na področju okolju prijazne tehnologije. Ta certifikat poudarja njihovo predanost razvoju visoko zmogljivih izdelkov, ki upoštevajo stroge okoljske standarde.

Zaradi vse hujših podnebnih razmer, so nujno potrebne inovativne rešitve v vseh sektorjih, zlasti v sektorju informacijske in komunikacijske tehnologije (IKT). Ta pereč okoljski izziv zahteva takojšnje ukrepanje proizvajalcev in potrošnikov znotraj industrije.

Certifikat EPEAT Climate+: novo merilo trajnosti

Certifikat EPEAT Climate+ odlikuje monitorje AOC in Philips kot vodilne v prizadevanju za bolj trajnostne elektronske izdelke. Postopek certificiranja, ki ga nadzoruje Global Electronics Council (GEC), zahteva upoštevanje strogih meril, ki zagotavljajo, da so izdelki zasnovani in izdelani s poudarkom na zmanjševanju njihovega ogljičnega odtisa in blažitvi podnebnih sprememb. EPEAT Climate+ Champions so proizvajalci, ki imajo EPEAT registrirane izdelke, ki so si prislužili oznako EPEAT Climate+.

Zahteve za izdelek za oznako EPEAT Climate+

Za pridobitev oznake EPEAT Climate+ morajo izdelki izpolnjevati več ključnih meril, ki odražajo celovit pristop k trajnosti:

  1. Javni in s strani tretjih oseb preverjeni podatki o izpustih toplogrednih plinov: pregledna in preverjena razkritja emisij toplogrednih plinov izdelkov.
  2. Energetsko učinkoviti predhodni proizvodni procesi: proizvodni procesi, ki dajejo prednost energetski učinkovitosti.
  3. Znanstveno utemeljeni cilji zmanjšanja emisij toplogrednih plinov: zavezanost znanstveno utemeljenim ciljem za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov.
  4. Obnovljivi viri energije: uporaba obnovljivih virov energije pri proizvodnji izdelkov.
  5. Standardi energetske učinkovitosti izdelkov: skladnost z visokimi standardi energijske učinkovitosti izdelkov.

Ta merila, razvita v sodelovanju s številnimi zainteresiranimi stranmi, vključno s proizvajalci, znanstveniki, oblikovalci politik in zagovorniki trajnosti, so zasnovana tako, da zagotovijo, da izdelki izpolnjujejo najvišje industrijske standarde za razogljičenje.

Zaveza celoviti trajnosti

Certifikat ne priznava le okolju prijaznega dizajna izdelkov, ampak tudi odgovorno ravnanje podjetij, ki za njimi stojijo. Strokovnjaki tretjih oseb za preverjanje, ki jih je odobril GEC, zagotavljajo, da so izpolnjena vsa zahtevana podnebna merila, kar dodaja znatno raven verodostojnosti oznaki EPEAT Climate+.

Vpliv na potrošnike in okolje

Ta certifikat je še posebej pomemben v obdobju, ko se potrošniki vse bolj zavedajo vpliva svojih izbir na okolje. Kupcem pomaga hitro prepoznati tehnološke izdelke, ki so zasnovani in izdelani z mislijo na ublažitev podnebnih sprememb, kar prispeva k skupnemu prizadevanju za ublažitev podnebne krize. Dosežki monitorjev AOC in Philips omogočajo potrošnikom, da sprejemajo informirane odločitve in izbirajo izdelke, ki so v skladu z njihovimi vrednotami okoljske odgovornosti.

Na poti v bolj zeleno prihodnost

Pridobitev certifikata EPEAT Climate+ za monitorje AOC in Philips predstavlja pomemben korak na njihovi poti k okoljski trajnosti. Dokazuje proaktiven pristop k vključevanju trajnosti v njihove izdelke in odraža njihovo zavezanost dobremu počutju okolja in potrošnikov.

Za več informacij o zavezanosti AOC in MMD k trajnosti, prosimo obiščite:

https://aoc.com/sustainability-and-environment

https://mmdmonitors.com/csr/sustainability-and-environment/

Več na www.pchand.si


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
AOC monitorji

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več