Telefoni
27.11.2013 07:27

Deli z drugimi:

Share

Modularni mobilnik Motorola Ara le še vprašanje časa!

Prvi modularni mobilnik Motorola bomo lahko kupili že v prvi polovici naslednjega leta, saj je telefonski gigant pred kratkim sklenil pogodbo o sodelovanju s podjetjem 3D System. Njihovi inženirji bodo že na začetku prihodnjega leta združili moči in še pred pomladjo pripravili prvi prototip modularnega mobilnika Android.
Modularni mobilnik Motorola Ara se vam bo zlahka prikupil!
Modularni mobilnik Motorola Ara se vam bo zlahka prikupil!

Pri podjetju Motorola so konec oktobra sprejeli odločitev, da že v bližnji prihodnosti v prodajo ponudijo njihov prvi modularni pametni mobilni telefon. Kot vse kaže bomo prvi modularni mobilnik lahko kupili že v prvi polovici naslednjega leta, saj je telefonski gigant pred kratkim sklenil večletno pogodbo o sodelovanju s podjetjem 3D System, ki je pred časom poskrbelo za pripravo prvega prototipa modularnega mobilnika Phonebloks. Njihovi inženirji bodo že na začetku prihodnjega leta združili moči in še pred pomladjo pripravili prototip modularnega mobilnika, ki bo kakopak temeljil na osnovi mobilnega operacijskega sistema Android.

Kupci prvega modularnega pametnega mobilnega telefona podjetja Motorola bodo pridobili možnost enostavne zamenjave različnih strojnih komponent mobilnika, kot so npr. zaslon, digitalni fotoaparat, bliskavica, procesor, grafična kartica, sistemski pomnilnik, baterija, zvočnik in še mnogo več. Za to opravilo naj bi zadoščal zgolj izvijač, poseg pa bo prišel v poštev, ko bo strojna oprema iz takšnega ali drugačnega razloga zastarala. Zamenjava strojnih komponent naj bi bila za nameček nadvse enostavna in cenovno ugodna, ob tem pa bo proizvedena občutno manjša količina elektronskih odpadkov.

Vas zanima več iz te teme?
Motorola telefoni

Prijavi napako v članku