Telefoni
15.06.2010 06:17

Deli z drugimi:

Share

Mobilni telefon Nokia N9 z operacijskim sistemom MeeGo?

O pametnem mobilniku Nokia N9 se bo na svetovnem spletu zagotovo še veliko pisalo!
O pametnem mobilniku Nokia N9 se bo na svetovnem spletu zagotovo še veliko pisalo!

Japonska spletna stran Youku.com je sprožila val ugibanj okoli prihoda novega in perspektivnega pametnega mobilnega telefona Nokia, ki naj bi bil »opremljen« s prodajno oznako N9. Upravljavci spletne strani so objavili celo videoposnetek novega mobilnika, iz katerega je razvidno, da naj bi bil novinec v osnovi zelo podoben modelu N8, ki je na trg prispel aprila letos.

Če gre verjeti spletnim špekulacijam, potem naj bi bil novi mobilnik Nokia N9 kot prvi izdelek finskega giganta opremljen z novim mobilnim operacijskim sistemom MeeGo. Tu gre dejansko za inovativen sistem, ki združuje tako prednosti Intelovega sistema Moblin kot Nokijinega Maema. Novost se lahko pobaha predvsem z orodno vrstico za hiter zagon prednameščene programske opreme (večpredstavnostni predvajalnik, spletna klepetalnica in vmesnik za socialna omrežja).

Mobilni telefon Nokia N9 z operacijskim sistemom MeeGo naj bi bil opremljen tudi s polno tipkovnico QWERTY. Pri tem velja le še omeniti, da finski gigant Nokia novico japonske spletne strani Youku.com vsaj zaenkrat ni niti zavrnil niti potrdil.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku