Računalništvo, telefonija
12.04.2016 21:45

Deli z drugimi:

Share

Mobilni CRM dviguje prodajo na novo raven

Sodobna tehnologija, ki nas danes obdaja povsod in je dostopna vsem, omogoča revolucionarne izboljšave v tradicionalnih poslovnih procesih. Oglejmo si ključne prednosti uporabe dobrega mobilnega CRM-ja.
Intrix CRM - mobilen, prilagodljiv in enostaven za uporabo
Intrix CRM - mobilen, prilagodljiv in enostaven za uporabo

Prodajniki so običajno veliko na poti: na obiskih pri kupcih sprejemajo nova naročila, ohranjajo stike in negujejo odnose z obstoječimi strankami. Obenem pa morajo redno skrbeti tudi za spremljanje povpraševanj, pridobivanje novih poslov in iskanje novih priložnosti.

Prvi del zahteva veliko časa izven pisarne, drugi pa je do nedavnega zahteval veliko časa v pisarni. Danes to ne velja več. Mobilni CRM omogoča optimalno porabo časa in energije, ki ju prodajniki porabijo za svoje aktivnosti, saj imajo najpomembnejše orodje za prodajo – CRM – ves čas s sabo: na svojem mobilnem telefonu.


Podobno kot pri klasičnem sistemu za CRM je tudi pri mobilnem CRM-ju zelo pomembno izbrati takšnega, ki se lahko prilagodi potrebam konkretnega podjetja. Le če imajo prodajniki v rokah orodje, ki je popolnoma prilagojeno njihovemu načinu dela, so lahko zares učinkoviti in uspešni.


Mobilni CRM prinaša:

  • dostop do informacij o strankah in prodajnih aktivnostih kjerkoli in kadarkoli. Prodajniki imajo svoje mobilne telefone vedno pri sebi. V vsakem trenutku lahko enostavno dostopajo do vseh informacij o kupcu ali potencialnemu kupcu, o nakupih, preteklih in načrtovanih aktivnostih, do finančih podatkov idr.

  • prihranek časa. Ker imajo prodajniki CRM zmeraj v žepu, lahko opombe, aktivnosti in zapisnike sestankov vanj vpisujejo sproti, ne glede na svojo lokacijo. Tako lahko npr. komercialist na terenu vpiše naročilo v mobilni CRM, v istem trenutku pa v odpremi že vedo, kaj in komu je naročilo namenjeno. Še preden je prodajni sestanek končan, je lahko naročeno že na poti.

  • krajše prodajne cikle. Mobilni CRM skrbi tudi za to, da prodajniki ne pozabijo poklicati svojih potencialnih strank in da imajo vedno pregled nad svojim prodajnim lijakom. Prodaje se lahko zato lotevajo učinkoviteje, pametneje in bolj natančno, kar pomeni, da so pri tem tudi veliko uspešnejši.

  • boljše sodelovanje prodajne ekipe. Mobilni CRM omogoča deljenje informacij praktično v realnem času (npr. takoj po sestanku, naročilu …), kar pomeni, da po potrebi celotna prodajna ekipa vidi vse podatke o povpraševanjih in načrtovanih aktivnostih. To je zelo pomembno predvsem pri prodajnih ciklih, kjer sodeluje širša ekipa in že priprava ponudbe zahteva veliko usklajevanja znotraj podjetja.

  • vedno dostopna ažurna in realna poročila. Vodje prodaje in direktorji imajo ves čas dostop do vseh pomembnih poročil in kazalnikov, ki izhajajo iz CRM-ja. To omogoča hitro opozarjanje na odstopanja in po potrebi pravočasno posredovanje v prodajni proces.

  • zmanjšanje prodajnih stroškov. Prodajna ekipa prihrani veliko časa in poti, saj lahko do ključnih podatkov dostopa kjerkoli in kadarkoli. Določen prihranek pa je tudi posledica precejšnjega znižanja stroškov za tiskanje in komunikacijo.

  • povečanje zadovoljstva kupcev. Prodajniki (in ostali zaposleni) z mobilnim CRM-jem postanejo odzivnejši, bolje pripravljeni odhajajo na sestanke in so opremljeni z veliko več znanja, saj imajo vse informacije vedno pri sebi. Večje zadovoljstvo zelo izboljšuje zvestobo kupcev, vpliva na poprodajne aktivnosti in znižuje število reklamacij.


Uporaba mobilnih naprav raste veliko bolj, kot so predvidevale najbolj optimistične napovedi. Podjetja, ki se temu ne bodo prilagodila, bodo imela v svojem poslovanju resne težave, saj so za uspeh na trgu zelo pomembni prodajni proces in orodja, ki jih imajo na voljo prodajniki. Ta orodja morajo biti mobilna in prilagojena njihovim potrebam ter zagotavljati najboljšo mogočo podporo. Le tako lahko prodajniki največ časa posvetijo – prodaji.


Odličen primer zelo prilagodljivega mobilnega CRM-ja je Intrix CRM, ki ga lahko kadarkoli brezplačno preizkusite. Spoznajte ga tu >

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem INTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri INTERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem INTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več
Zlati partner

XLAB d.o.o.

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB: profesionalen tehnološki inovator XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področje oddaljenega namizja (ISL Online), upravljanja in avtomatizacije hibridne infrastrukture ... Več

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več