Operacijski sistemi
29.07.2013 07:48
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobilne naprave Android z ekstremno ločljivostjo le še vprašanje časa!

Objava izvorne kode operacijskega sistema Android 4.3 Jelly Bean je razkrila, da bodo novejše mobilne naprave Android opremljene z zasloni z ekstremno visoko gostoto izrisa. Te bodo za nameček podpirale izris slik na zunanje naprave z ločljivostjo do 3.840 x 2.160 slikovnih točk.
Sodobne mobilne naprave s sistemom Android 4.3 Jelly Bean bom lahko uporabljali tudi v vlogi zmogljivih predvajalnikov večpredstavnostnih vsebin.
Sodobne mobilne naprave s sistemom Android 4.3 Jelly Bean bom lahko uporabljali tudi v vlogi zmogljivih predvajalnikov večpredstavnostnih vsebin.

Podjetje Google je pred kratkim skupaj s prenovljenim tabličnim računalnikom Nexus 7 predstavilo še novo različico mobilnega operacijskega sistema Android 4.3 Jelly Bean. Ker je računalniški gigant objavil tudi izvorno kodo novosti, so programerji v relativno kratkem času razkrili datoteko, ki vsebuje podatke o podprti ločljivosti tako za pametne mobilne telefone kot tablične računalnike. Iz nje je razvidno, da se bodo po vsej verjetnosti na trgu kmalu pojavile mobilne naprave, ki bodo podpirale ekstremno visoko gostoto izrisa, in sicer 640 točk na palec oziroma ločljivost XXXHDPI. Trenutno je z »najboljšim« zaslonom opremljen mobilnik HTC One, saj ponuja gostoto 480 točk na palec oziroma ločljivostjo XXHDPI.


Zanesenjaki spletnega portala Android Police za nameček zatrjujejo, da bodo prihajajoče mobilne naprave z nameščenim operacijskim sistemom Android 4.3 Jelly Bean podpirale izris slik na zunanje naprave z ločljivostjo do 3.840 x 2.160 slikovnih točk (format 4K). To posledično pomeni, da bomo lahko pametne mobilne telefone in tablične računalnike Android brez težav uporabljali v vlogi zmogljivih predvajalnikov večpredstavnostnih vsebin. Prve tovrstne mobilne naprave naj bi na trg prispele še pred koncem letošnjega leta.

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku